Επικείμενη συνεργασία μεταξύ της Χαλκίδας και της πόλης Mingechevir του Αζερμπαϊτζάν | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επικείμενη συνεργασία μεταξύ της Χαλκίδας και της πόλης Mingechevir του Αζερμπαϊτζάν

Επικείμενη συνεργασία μεταξύ της Χαλκίδας και της πόλης Mingechevir του Αζερμπαϊτζάν
Ο πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Ραχμαν Μουσταφαγιεφ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ελληνο-Αζέρικου Κέντρου Νεότητας Ιωάννη Παπαγρηγορίου, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Χαλκίδα 14 Μαρτίου 2015 κατά την οποία είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλεως κύριο Χρήστο Παγώνη και τους εκπροσώπους τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.

Η συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Χρήστο Παγώνη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Κότσικα και ώρα 11:30 και η αντζέντα της συζήτησης τους περιείχε μια πλούσια θεματολογία για τη δημιουργία ενός πλαισίου πολιτισμικής, τουριστικής, νεανικής, και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ της Χαλκίδας και της πόλης Mingechevir του Αζερμπαϊτζάν, με στόχο να καθιστούν οι πόλεις πρεσβευτές της Ελληνο-Αζέρικης φιλίας και συνεργασίας. 

Επικείμενη συνεργασία μεταξύ της Χαλκίδας και της πόλης Mingechevir του Αζερμπαϊτζάν
Εν συνεχεία, στο ξενοδοχείο Lucy πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρέσβη με εκπροσώπους των τοπικών επιμελητηρίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Η συνάντηση διήρκησε δυο ώρες, κατά την οποία υπήρχε έκδηλο ενδιαφέρον και απο τις δυο πλευρές για την εδραίωση μιας σταθερής συνεργασίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η επίσκεψη του πρέσβη δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα. 

Σε αυτή τη συνάντηση παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειαρχης κ. Κελαϊδίτης Γιώργος, ο οποίος στα πλαίσια των αγαστών σχέσεων που πρόκειται να δημιουργηθούν, δήλωσε πως απο πλευράς περιφέρειας θα δοθεί η απαραίτητη στήριξη.

Κατα τη διάρκεια της δίωρης συζήτησης τα μέλη του Ελληνο-Αζέρικου Κέντρου Νεότητας συμμετείχαν ενεργά στη διευκολυνση των διαδικασιών αλλά και στην ενημέρωση του κοινού για της δράσεις του. Όλοι οι φορείς αναγνώρισαν την ουσιαστική συμβολή του Ελληνο-Αζέρικου Κέντρου στις διεργασίες που θα γίνουν για την ενίσχυση της φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Χαλκίδας και της αζέρικης πόλης Mingechevir. 

Επικείμενη συνεργασία μεταξύ της Χαλκίδας και της πόλης Mingechevir του Αζερμπαϊτζάν
Τέλος, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν, θέλοντας να ανταποδώσει τη φιλοξενία του στη Χαλκίδα, αλλά και να ενδυναμώσει τις μελλοντικές σχέσεις συνεργασίας, κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους φορείς πολύ σύντομα να επισκεφθούν τη χώρα του, ώστε να γνωρίσουν το περιβάλλον αλλά και τις ανάγκες τις αζέρικης αγοράς.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA