Κάρυστος: Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν καταδίκασε την Χρυσή Αυγή | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κάρυστος: Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν καταδίκασε την Χρυσή Αυγή

Κάρυστος: Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν καταδίκασε την Χρυσή Αυγή 
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρύστου, που έλαβε χώρα στις 16 Απριλίου, συζητήθηκε το θέμα «Ψήφισμα για την δίκη των στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής» ωστόσο η τελική απόφαση ήταν να μην καταδικαστεί η δράση της οργάνωσης...

Ο Δήμαρχος, Χρήστος Ραβιόλος ανέφερε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, πως όλοι καταδικάζουμε κάθε μορφή φασισμού και ναζισμού και τους εκφραστές αυτών αλλά δεν προλαμβάνουμε δικαστικές αποφάσεις γιατί τότε θα ταυτιζόμασταν με τα φαινόμενα που καταδικάζουμε.

Ακολούθως η Δημοτική Σύμβουλος κ. Τούρλα Γ., δήλωσε πως καταδικάζει τον ναζισμό, τον φασισμό και τη βία σε κάθε μορφή έκφρασή τους, είπε όμως ότι κάθε Δημ. Σύμβουλος δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το βήμα του Δημ. Συμβουλίου για να κάνει δηλώσεις και να παίρνει αποφάσεις ανάλογα με τις εκάστοτε κομματικές του προτιμήσεις αλλά για να λύνει τα
προβλήματα του τόπου του. 


Ακόμα είπε πως οι ποινικές και άλλες ευθύνες που αναφέρονται στην εισήγηση εφόσον αυτές προκύπτουν, είναι ζήτημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης και όχι του Δημ. Συμβουλίου.

Στη συνέχεια ο Δημ. Σύμβουλος κ. Αλούκος Αλεξ. τόνισε πως το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να καταδικάσει τέτοια φαινόμενα. Ακολούθως ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μανώλης Ιωαν. Νικόλαος και τα μέλη Πολυχρονίου Π., Κανέλλου Μ., Γκιβίσης Ζ., Διγαλέτος Κ., Ρουκλιώτης Ι., Κεφαλάς Ευαγ., Τούρλα Γ., Παλαμίδης Γ., Οικονόμου Γ., Κιούκη Μ., ψήφισαν «παρών»

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση, έλαβε υπόψη του τις διατάξεις του αρ. 65 του ν. 3852/10, μετά από διαλογική συζήτηση, κ α τ ά π λ ε ι ο ψ η φ ί α (11 έναντι 7) και αποφάσισε να μην εκδοθεί ψήφισμα για την δίκη των στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής για τους λόγους που επικαλέστηκαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όπως διατυπώθηκαν στο σκεπτικό της παρούσας.

Ο επικεφαλής της Συμμετοχικής Δημοτικής Κίνησης «Αλλιώς», Ισίδωρος Παπαλυμπέρης, ο οποίος δεν έδωσε το παρών στη συνεδρίαση, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, τόνισε τα εξής: "Δεν μπορώ να μην πάρω θέση σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην καταδικάσει τις δολοφονικές πράξεις μελών της Χ.Α., καθώς και το ρόλο της εν λόγω φασιστικής και ναζιστικής οργάνωσης.

Πως είναι δυνατόν το Δημοτικό Συμβούλιο, ένα κατεξοχήν πολιτικό όργανο, να θεωρεί ότι είναι αναρμόδιο να παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε τέτοια ζητήματα ή να αποφεύγει τη λήψη καταδικαστικής απόφασης με την πρόφαση των εν εξελίξει δικαστηρίων! Η καταδίκη και απομόνωση των φασιστικών συμπεριφορών και της αναβίωσης του ναζισμού δεν είναι υπόθεση των δικαστηρίων, αλλά της κοινωνίας. Άρα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οφείλουν να παίρνουν ξεκάθαρη θέση. "

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA