Ο πρωθυπουργός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο πρωθυπουργός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΦΩΤΟ)

Ο πρωθυπουργός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΦΩΤΟ)
Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, και προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό ότι «η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται», έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη...

Επιπλέον με την παρουσία του στο υπουργείο θέλησε να δηλώσει την στήριξή του στο έργο της αστυνομίας και της πυροσβεστικής παράλληλα με την επισήμανση του δρόμου για την αναβάθμιση της δουλειάς τους.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, στην οποία πέραν της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου συμμετείχαν και οι ηγεσίες και στελέχη της Αστυνομίας καιτης Πυροσβεστικής.
Ο πρωθυπουργός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΦΩΤΟ)
Ο πρωθυπουργός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΦΩΤΟ)
Στην ομιλία του ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας, και στελεχών υπηρεσιών των Σωμάτων ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον ρόλο της Αστυνομίας τόσο ως προς τον σεβασμό στους νόμους, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όσο και ως προς την εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών και της διασφάλισης της τάξης. Αναφέρθηκε ειδικότερα σε σχέδιο τριών αξόνων για την επιτυχία του στόχου αυτού του διπλού ρόλου της αστυνομίας, κάτι που αφορά και στην Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δουλεύουμε σκληρά σε αυτή την κατεύθυνση ώστε η νόμιμη διαφανής και λογοδοτούσα άσκηση των συνταγματικών εξουσιών να συντελείται μέσα σε κλίμα νηφαλιότητας, ήπιας διαχείρισης και χωρίς υπερβάσεις. Πρόσθεσε ότι «πολλές φορές αυτό έχει πολιτικό κόστος, αλλά είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος προκειμένου να έχουμε θετικό αποτέλεσμα». Τόνισε στο ίδιο πλαίσιο ότι η εμμονή στη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την τήρηση του Συντάγματος είναι για την κυβέρνηση επιλογή και όχι αδυναμία. 
Ο πρωθυπουργός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΦΩΤΟ)Ο Γιάννης Πανούσης επέδωσε στον πρωθυπουργό κείμενο 40 σελίδων με τα αιτήματα που αφορούν στις ανάγκες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καθώς επίσης και ένα συμβολικό δώρο. Συμβολικό δώρο και ειδικότερα ένα ξιφίδιο επέδωσε στον κ. Τσίπρα ο αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, με τον πρωθυπουργό να σχολιάζει χαμογελαστός: «Για να λύνω τους γόρδιους δεσμούς». Επιπλέον, αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, του επέδωσε ένα κράνος, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει χιουμοριστικά ότι μπορεί να του χρειαστεί για να προστατεύεται. 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA