Ο Γιώργος Κελαϊδίτης μιλά αποκλειστικά στο eviazoom.gr: Τι λέει για τα χρέη της εταιρείας και τις καταγγελίες των εργαζομένων (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Γιώργος Κελαϊδίτης μιλά αποκλειστικά στο eviazoom.gr: Τι λέει για τα χρέη της εταιρείας και τις καταγγελίες των εργαζομένων (ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης μίλησε αποκλειστικά στο eviazoom.gr για τα χρέη εκατομμυρίων της εταιρείας Δ. Κελαϊδίτης & ΣΙΑ ΑΕ και για όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του τις τελευταίες μέρες -  «Έχουμε μεγάλες οφειλές στο ΙΚΑ αλλά μπήκαμε κανονικά στη ρύθμιση... Άδικη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας... Δεν έχω καμία σχέση με την άλλη εταιρεία Δ. Κελαϊδίτης & ΣΙΑ ΕΠΕ, η οποία μεταβιβάστηκε τέλη του 2006 σε εταιρείες συμφερόντων του κυρίου Αδαμάντιου Συρίγου»

ΒΙΝΤΕΟ
 Ο Γιώργος Κελαϊδίτης έδωσε την δική του απάντηση λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τις τελευταίες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας τα προβλήματα που αφορούν την επιχείρηση στην οποία είμαι μέτοχος από τις μετοχές που κληρονόμησα από τον πατέρα μου που δεν είναι πια στη ζωή. Η εταιρεία Δ. Κελαϊδίτης & ΣΙΑ ΑΕ μετρά 40 χρόνια ζωής, είναι μία από τις πιο μεγάλες και ιστορικές επιχειρήσεις λευκού κρέατος στην Ελλάδα. Δυστυχώς όταν παραλάβαμε την επιχείρηση το 2001, μικρά παιδιά 20 χρονών, από τον πατέρα μου και από την ομάδα συνεταίρων, οι οποίοι την είχαν δημιουργήσει, η εταιρεία αυτή ήταν σε πάρα πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση για πολλούς λόγους, κάποιους από τους οποίους θα ήθελα να τους αναφέρω. 

Όλες αυτές οι εταιρείες λευκού κρέατος λειτούργησαν επί σειρά δεκαετιών με ληστρικά επιτόκια της Αγροτικής τράπεζας, τα οποία ξεπερνούσαν το 30-35% επί σειρά ετών και η κατάσταση τους οδήγησε ουσιαστικά στον να μην έχουν την δυνατότητα να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Τα τελευταία 15 χρόνια ακολούθησαν σοβαρά προβλήματα, όπως η γρίπη των πουλερικών, η γρίπη των χοίρων, πρόβλημα με την εκτόξευση των τιμών των πρώτων υλών, όπου όχι μόνο την δική μας επιχείρηση, αλλά και πολλές άλλες τις έφερε σε αδυναμία, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να έχουν ήδη κλείσει, όπως η εταιρεία Λειβαδίτης, και η αλλαγή χεριών της εταιρείας Μιμίκος.

Στη δικιά μας περίπτωση, η οικογένεια μας και τα παιδιά των συνεταίρων της εταιρείας, αποφασίσαμε νέα παιδιά, βλέποντας αυτή την δύσκολη κατάσταση, να μην το βάλουμε κάτω και να συνεχίσουμε την λειτουργία της εταιρείας με το ίδιο ΑΦΜ, χωρίς να ρευστοποιήσουμε το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας και την περιουσία της και χωρίς να πειράξουμε το παραμικρό στις εργασιακές σχέσεις με τους εργαζόμενους που εδώ και χρόνια έχουμε στην εταιρεία μας και φροντίζουμε τον έναν πίσω από τον άλλον και τον βοηθάμε να βγει στη σύνταξη, αποφασίσαμε να κλείσουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας και να συνεχίσουμε την δραστηριότητα μας.

Αυτή η προσπάθεια μας, μας έφερε σήμερα να έχουμε μεγάλες οφειλές, πράγματι, απέναντι στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τις οποίες προσπαθούμε μέσω της εξυγίανσης της εταιρείας, να έχουμε την δυνατότητα να προτείνουμε ρύθμιση προς την Διοίκηση του ΙΚΑ, πληρώνοντας τις τρέχουσες υποχρεώσεις μας και δίνοντας ένα σεβαστό ποσό ετησίως για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων οφειλών. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση, η νέα κυβέρνηση να υποστηρίζει αυτή την προσπάθεια μας, προσπαθεί να κρατήσει τις τελευταίες Ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και όχι μόνο. Ήδη έχουμε τα πρώτα μηνύματα από την Διοίκηση του ΙΚΑ, ότι μπορεί να προχωρήσει σε κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι οποίες θα διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας.

Μέχρι λοιπόν να προχωρήσουμε σε οριστική ρύθμιση των οφειλών μας, οι εργαζόμενοι δίκαια είναι πάρα πολύ θορυβημένοι για την ευνοϊκή κατάληξη ή όχι της συγκεκριμένης περίπτωσης. Σε ακολουθία λοιπόν αυτής της ανησυχίας του σωματείου των εργαζομένων μας, προέκυψε μια άδικη ανακοίνωση σε βάρος της εταιρείας από την Ομοσπονδία Εργαζομένων - Εργατοτεχνιτών γάλακτος & κρέατος, οι οποίοι προχώρησαν και κατηγόρησαν την εταιρεία ότι εσκεμμένα έχει οδηγήσει την κατάσταση αυτή σε αυτό το στάδιο, κάτι το οποίο είναι πέρα για πέρα άδικο, καθώς η εταιρεία αποδεικνύει με την παρουσία της, πως ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι για να εξυγιάνει την επιχείρηση και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας που είναι στην δικιά μας της περίπτωση, 130 εργαζόμενοι.

Σε αυτό το σημείο θέλω να σημειώσω και κάτι προς αποφυγή της όποιας παρεξήγησης. Η εταιρεία μας Δ. Κελαϊδίτης & ΣΙΑ ΑΕ, μέχρι το 2006 είχε μια θυγατρική την Δ. Κελαϊδίτης & ΣΙΑ ΕΠΕ, η οποία ασχολούνταν με την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων. Το 2006 λοιπόν η συγκεκριμένη εταιρεία, μέσα από την δύσκολη οικονομική κατάσταση μας, μεταβιβάσθηκαν οι μετοχές της στην οικογένεια του κύριου Αδαμάντιου Συρίγου σε εταιρείες συμφερόντων τους. Ο κύριος Συρίγος είναι απόγονος της οικογένειας που ίδρυσε την εταιρεία ΒΟΚΤΑΣ και επέλεξε για εμπορικούς λόγους την διατήρηση της ονομασίας Δ. Κελαϊδίτης & ΣΙΑ ΕΠΕ

Οποιαδήποτε ενέργεια και απόφαση της συγκεκριμένης εταιρείας δεν έχει καμιά απολύτως σχέση ούτε με εμένα προσωπικά ούτε με την εταιρεία στην οποία μετέχω μετοχικά την
Δ. Κελαϊδίτης & ΣΙΑ ΑΕ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 
Εύβοια: Νέες καταγγελίες «φωτιά» για την εταιρεία του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κελαϊδίτη!

Εύβοια: Η εταιρεία Δ. Κελαϊδίτης & ΣΙΑ ΑΕ είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ΙΚΑ με χρέη που ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA