Εύβοια: Η εταιρεία Δ. Κελαϊδίτης & ΣΙΑ ΑΕ είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ΙΚΑ με χρέη που ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Η εταιρεία Δ. Κελαϊδίτης & ΣΙΑ ΑΕ είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ΙΚΑ με χρέη που ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ!

Εύβοια: Η εταιρεία Δ. Κελαϊδίτης & ΣΙΑ ΑΕ είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ΙΚΑ με χρέη που ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ!
Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, για την κατάσταση στην επιχείρηση Κελαϊδίτης και ΣΙΑ Α.Ε.

"Προκλητική η εργοδοσία της Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ με έδρα στον Πισσώνα Ευβοίας που για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η εργοδοσία δεν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων από τον 6ο του 2014 και είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του Ι.Κ.Α. στο νομό της Εύβοιας με χρέη που ξεπερνάνε τα 10 εκατομμύρια ευρώ!!!

Το καλοκαίρι του 2013 εφάρμοσε με το έτσι θέλω μειώσεις που δεν πήρε πίσω παρά τις κινητοποιήσεις που έγιναν τότε και που μέχρι σήμερα οι συνάδελφοι διεκδικούν την ανάκλησή τους. Μεγάλη πρόκληση είναι και το ότι χρωστάει δεδουλευμένες αποδοχές μέχρι και 6 μήνες σε μετανάστες συναδέλφους!!!

Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες της Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ βρίσκουν χρήματα για επενδύσεις που γίνονται ασταμάτητα αλλά και για να εγκαταστήσουν κάμερες παρακολούθησης του προσωπικού!!! Παράλληλα έχουν ιδρύσει και άλλη εταιρία, την ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, μία ενέργεια από την οποία μπορούν να προκύψουν επικίνδυνα σενάρια για το σύνολο το δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς θα δώσουν ενιαία οι εργαζόμενοι όλου του κλάδου. Η Ομοσπονδία μας από τις 26 Μαΐου έχει καλέσει τριμερή συνάντηση στο υπουργείο εργασίας η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Καλούμε τους συναδέλφους στην Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ να βρίσκονται σε ετοιμότητα για απάντηση στην εργοδοσία. Να υπάρξει προετοιμασία για κλαδική απεργία μπροστά στην μάχη για την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Να δώσουμε δυναμικό παρόν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη σε όλη την Ελλάδα, στην Χαλκίδα στην πλατεία αγοράς στις 7:30 το απόγευμα, καταδικάζοντας και με αυτόν τον τρόπο την κατάσταση που βιώνουμε, συμβάλλοντας στην ενιαία απάντηση όλων των εργαζομένων και του λαού."

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA