Αλιβέρι: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο Αλβανοί κακοποιοί που είχαν ρημάξει την Κάρυστο στις κλοπές (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αλιβέρι: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο Αλβανοί κακοποιοί που είχαν ρημάξει την Κάρυστο στις κλοπές (ΦΩΤΟ)

Αλιβέρι: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο Αλβανοί κακοποιοί που είχαν ρημάξει την Κάρυστο στις κλοπές (ΦΩΤΟ)
Από αστυνομικούς της Δ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ευβοίας, συνελήφθησαν την Δευτέρα (03-08-2015) πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Αλιβερίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 & 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κλοπή τροχοφόρου, απείθεια και αντίσταση.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών περιπολιών και ελέγχων με σκοπό την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών, εντόπισαν τους ανωτέρω να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή του, απογευματινές ώρες της 02-08-2015, στο Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου.

Οι δράστες δε συμμορφώθηκαν σε σήμα που τους έγινε και ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης, ενώ μετά από τη καταδίωξη, εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή πεζοί και συνελήφθησαν, αφού προέβαλλαν αντίσταση. 
Αλιβέρι: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο Αλβανοί κακοποιοί που είχαν ρημάξει την Κάρυστο στις κλοπές (ΦΩΤΟ)
Αλιβέρι: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο Αλβανοί κακοποιοί που είχαν ρημάξει την Κάρυστο στις κλοπές (ΦΩΤΟ)
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στη νόμιμη κάτοχό του, βρέθηκε πλήθος αντικειμένων, για τα οποία δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τη κατοχή τους.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ηλεκτρικά και χειροκίνητα εργαλεία (τροχός κοπής μετάλλων, τρυπάνια, σέγα, κατσαβίδια, μεταλλικοί κόφτες κ.α.), βενζινοκίνητο θαμνοκοπτικό μηχάνημα, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα (είδη οικιακής χρήσης, απορρυπαντικά κ.α.), ενώ στη κατοχή του 32χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν μετέβη στην Κάρυστο Ευβοίας, ακτοπλοϊκά από την Ραφήνα, βραδινές ώρες της 01-08-2015, με σκοπό την διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή αυτής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες ενέχονται σε τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, το χρονικό διάστημα μεταξύ 01/02-08-2015, αφαιρώντας διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά, χρηματικό ποσό, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, κινητό τηλέφωνο, φορητό Η/Υ (tablet), είδη ένδυσης και υπόδησης, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνάει τις (11.000) ευρώ, ενώ η δράση τους ξεκίνησε αφού πρώτα αφαίρεσαν το ανωτέρω όχημα.

Σημειώνεται ότι, όπως προέκυψε από την προανάκριση, σε βάρος του 32χρονου είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι σύμφωνα με Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 25χρονος στερούταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν την Δευτέρα (03-08-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, όπου έλαβαν τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν την 06-08-2015 στον κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, προκειμένου να διερευνηθεί ο τρόπος κτήσης και η προέλευση των παραπάνω κατασχεθέντων αντικειμένων, καθώς και να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA