Δωρεάν διανομή φρούτων και γαλακτοκομικών στα σχολεία! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δωρεάν διανομή φρούτων και γαλακτοκομικών στα σχολεία!

Δωρεάν διανομή φρούτων και γαλακτοκομικών στα σχολεία!
Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης στα σχολεία της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών, μπανάνας και γάλακτος θα «τρέξει» το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη νέα σχολική χρονιά... 

Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται για τα οπωροκηπευτικά και τις μπανάνες στα 150 εκατομμ. ευρώ και για το γάλα στα 80 εκατομμ. ευρώ ανά σχολικό έτος.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία που αφορά στη συγχώνευση των δύο υφιστάμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αυτό της δωρεάν διανομής φρούτων-λαχανικών-μπανάνας με αυτό του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων στα σχολεία, είναι πολύ σημαντικό. Τα δύο προγράμματα διανομής υλοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση το γάλα από το 1977 και τα οπωροκηπευτικά από το 2007.

Δυστυχώς, τα προγράμματα αυτά δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα για πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Tο πρόγραμμα του γάλακτος έχει μικρής έκτασης υλοποίηση, ενώ το πρόγραμμα των φρούτων έχει υλοποιηθεί λίγους μόνο μήνες κατά τη διάρκεια τριών μόνο σχολικών ετών. Δεν υπήρχε δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια μια ουσιαστική πολιτική κατεύθυνση για την σωστή εφαρμογή και ανάπτυξη των προγραμμάτων αυτών και την προώθηση της υγιεινής διατροφής των μαθητών μέσα και έξω από τα σχολεία. Είναι πάντως ενθαρρυντικό ότι, παρά τα προβλήματα εφαρμογής του, το πρόγραμμα είχε σημαντική απήχηση στους μαθητές.

Φέτος, όμως έχει σχεδιαστεί ένα διαφορετικό πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί σε όλα τα δημόσια και στα μειονοτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας με ποικιλία νωπών, αποξηραμένων και μεταποιημένων φρούτων που παράγονται στην Ελλάδα. 

Ταυτόχρονα, σχεδιάζονται και τα συνοδευτικά μέτρα με μια άλλη φιλοσοφία προσέγγισης των συνηθειών διατροφής και για πρώτη φορά θα δοθεί στους η δυνατότητα υλοποίησης πολλών παράλληλων δράσεων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA