Εύβοια: Ποιος ήταν ο Ανδρέας Μαυραγάνης που «έφυγε» από τη ζωή - Την Τρίτη η κηδεία του (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Ποιος ήταν ο Ανδρέας Μαυραγάνης που «έφυγε» από τη ζωή - Την Τρίτη η κηδεία του (ΦΩΤΟ)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
«Έφυγε» από τη ζωή, το πρωί της 30ης Αυγούστου, ο πρώην Διοικητής του Ο.Γ.Α. Ανδρέας Μαυραγάνης έπειτα από νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας...

Ο Ανδρέας Μαυραγάνης καταγόταν από την Αμάρυνθο, από αγροτική οικογένεια και είχε γεννηθεί το 1934. 

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά και εργάσθηκε αρχικά στον τραπεζικό κλάδο και αργότερα άσκησε ελεύθερη δικηγορία. Η μεγάλη του αγάπη για τον αγροτικό κόσμο και το ενδιαφέρον του για τα κοινά τον οδήγησαν να ασχοληθεί ενεργά με το αγροτοσυνεταιριστικό κίνημα και έπειτα με την ενεργό πολιτική με το κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας» στο οποίο ήταν βασικό στέλεχος της Γραμματείας Αγροτικού και υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας.

Την περίοδο 1991-1993 τοποθετήθηκε Διοικητής στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων όπου άφησε έργο για το οποίο ακόμα συζητούν πολλοί, όπως τα πολυτεκνικά επιδόματα, η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, η αύξηση των συντάξεων των αγροτών, η ένταξη της αγρότισσας στο σύστημα απονομής γεωργικών συντάξεων και οι συμβάσεις πρόσβασης των αγροτών στην ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη. 

Χαρακτηριστική ήταν η ανθρωπιά του σώζοντας ζωές ασφαλισμένων και τέκνων τους όταν με τη δική του έγκριση γινόταν αεροδιακομιδή και νοσηλεία σε νοσοκομεία του εξωτερικού για πολλές περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στην Ελλάδα. Ο αγροτικός κόσμος πανελλαδικά τον αγαπούσε και τον εκτιμούσε βαθύτατα.

Υπήρξε σε όλη του τη ζωή έντιμος, ακέραιος και αγωνιστής. Αφήνει πίσω του την αγαπημένη σύζυγό του Καίτη, την κόρη του Μαρία-Δήμητρα και το γιο του Νικόλαο, σημερινό βουλευτή Εύβοιας των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Τρίτη Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00 από τον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου του κοιμητηρίου Βύρωνα στην Αθήνα. 

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο του «Κοινωνικού και Ανθρωπιστικού Συλλόγου Αγάπης και Αλληλεγγύης Αμαρύνθου» 
(τηλ. 2229037898 – 6976557308).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 
Εύβοια: Δύσκολες ώρες για τον Νίκο Μαυραγάνη - Έχασε τον πατέρα του από θανατηφόρο μικρόβιο! (ΦΩΤΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA