Ο Άγιος Βαλεντίνος στο στόχαστρο της Ένωσης Θεολόγων! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Άγιος Βαλεντίνος στο στόχαστρο της Ένωσης Θεολόγων!

Την αντίδραση της Ένωσης Θεολόγων του νομού Λέσβου προξένησε η ανακοίνωση του δήμου Λέσβου, του εμπορικού συλλόγου και της ένωσης ξενοδόχων της περιοχής που διοργανώνουν και προσκαλούν τον κόσμο σε ένα διήμερο φεστιβάλ με τίτλο «Ο Άγιος Βαλεντίνος της Μυτιλήνης 2016»...

Η ένωση Θεολόγων Λέσβου, με αφορμή τις εκδηλώσεις στις οποίες τιμάται ο Άγιος Βαλεντίνος, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τους διοργανωτές να αναλογιστούν το πνευματικό κόστος αυτής της εκδήλωσης και να μην θυσιάζουν τα πάντα για το κέρδος. Απευθυνόμενοι προς τους πιστούς η Ένωση Θεολόγων Λέσβου υπογραμμίζει πως η γιορτή του «Αγίου» Βαλεντίνου ως προστάτη των ερωτευμένων είναι ανορθόδοξη και ξενόφερτη. Προέρχεται από την παπική Εκκλησία και εμείς δεν επιτρέπεται να συμπροσευχόμαστε με εκκλησιαστικά «ακοινώνητους» αδελφούς.

Καταλήγουν, ωστόσο, στην επιστολή τους ότι στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία επειδή οι χριστιανοί γνωρίζουν και τη σημασία των εννοιών(πχ αλήθεια, αγιότητα, αγάπη, έρωτας, πίστη, κ.ά.), δεν χρειάζονται κανέναν «άγιο» του έρωτα.

Πληροφορίες: Dogma.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA