Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πούτιν στο Άγιον Όρος | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πούτιν στο Άγιον Όρος

Με την επίσκεψη του στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμωνος ολοκληρώνει το προσκύνημα του στο Άγιο Ορός ο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπου βρίσκεται και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος - Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος έγινε δεκτός με τιμητικές κωδωνοκρουσίες από την Ιερά Κοινότητα στις Καρυές, όπου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος - Μετά τη πανηγυρική δοξολογία που παρακολούθησε, ακολούθησε η επίσημη υποδοχή με τις προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις των δύο Προέδρων και την ανταλλαγή δώρων, κατά την οποία εκφράστηκε «αμοιβαία συμπάθεια» μεταξύ του ελληνικού και ρωσικού λαού.

ΒΙΝΤΕΟ
Οι καμπάνες στην Αθωνική πολιτεία χτύπησαν ασταμάτητα στην υποδοχή του υψηλού προσκεκλημένου, προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν για τα 1000 χρόνια παρουσίας των Ρώσων στο Περιβόλι της Παναγιάς

Ο ηγέτης της Ρωσίας, έτυχε θερμής υποδοχής από την Ιερά Κοινότητα καθώς δεκάδες μοναχοί έσπευσαν να τον συναντήσουν και να του σφίξουν το χέρι. 

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος, εμφανώς συγκινημένος μπήκε στον αφιερωμένο στην Παναγία, Ναό του Πρωτάτου, τον αρχαιότερο του Αγίου Όρους, άναψε ένα κερί και προσκύνησε την εικόνα του Άξιον Εστί. Στη συνέχεια πήρε τη θέση του, τιμητικά στο επισκοπικό θρόνο, με τους ιερείς να ψάλουν το Χριστός Ανέστη και Τη Υπερμάχω Στρατηγώ.

«Στο Άγιον Όρος γίνεται ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που αφορά τις ηθικές βάσεις και ηθικές αξίες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την αντιφώνησή του στη διάρκεια της πανηγυρικής δοξολογίας στον ιερό ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές του Αγίου Όρους. Ο Πούτιν ευχαρίστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα όσα κάνουν για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία καθώς και την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία που του επιφύλαξε. 

Οι μοναχοί του Αγίου Όρους δώρισαν στον Βλαντιμίρ Πούτιν ένα αντίγραφο της εικόνας του Ένθρονου Χριστού.

Στο διοικητήριο του Αγίου Όρους, τον πρόεδρο Πούτιν υποδέχτηκε με έναν θερμό χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. «Εδώ είναι πραγματικά ο καταλληλότερος τόπος για έναν ηγέτη, προκειμένου να εμπνευστεί με βάση τις Αρχές και τις Αξίες της Χριστιανοσύνης εν γένει, αλλά κυρίως της Ορθοδοξίας, ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει να ακολουθεί όταν παίρνει σημαντικές αποφάσεις για τη Χώρα του και το Λαό του» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στην προσφώνησή του κατά την υποδοχή του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Τόπος μνήμης, γαλήνης, αναστοχασμού και έμπνευσης είναι ένας τόπος με μακρά ιστορία, μακρότερη από κάθε άλλον, που φωτίζει την ψυχή, ανήκει στη μεγάλη Εκκλησία της Χριστιανοσύνης που παράγει μαζί με το έργο για την ψυχή των ανθρώπων και κοινωνικό έργο ως συμβολή σε αυτό που κοινό έχουμε η Πολιτεία η Εκκλησία και το Άγιον Όρος: την Ειρήνη, την Αλληλεγγύη και την Δικαιοσύνη» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA