Μετά την Ζλακώνη έβγαλε ανακοίνωση και ο Καρτελιάς: «Οι Onirama θα έρθουν αφιλοκερδώς στην Χαλκίδα» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μετά την Ζλακώνη έβγαλε ανακοίνωση και ο Καρτελιάς: «Οι Onirama θα έρθουν αφιλοκερδώς στην Χαλκίδα»

Ούτε συννενοημένοι να ήταν! Μετά τη Λίλιαν Ζλακώνη και ο ιδιοκτήτης του Σοκ fm, Νίκος Καρτελιάς εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το EviaZoom.gr, (δείτε ΕΔΩ) σχετικά με τους όρους της συμφωνίας του Δήμου Χαλκιδέων με τους «Onirama» οι οποίοι θα παραβρεθούν στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (15-12-2016) στις 20:00 το βράδυ...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να αντιληφθούν οι δημότες τι παιχνίδια παίζονται πίσω από την πλάτη τους...

"Ο Δήμος Χαλκιδέων και ο ΔΟΑΠΠΕΧ, σας προσκαλούν στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης. Μαζί με το Σοκ fm 104.8 χορηγό της εκδήλωσης, ανάβουμε τα αμέτρητα λαμπάκια, φωτίζουμε γιορτινά τη Χαλκίδα και τραγουδάμε με τους «Onirama», σε μια μαγικά γιορτινή νύχτα. " ανέφερε η ανακοίνωση του ΔΟΑΠΠΕΧ που εκδόθηκε στις 12-12-2016.

Σίγουρα η είδηση για την παρουσία των «Onirama» στην Χαλκίδα χαροποίησε πολύ κόσμο και ιδιαίτερα την νεολαία η οποία αναμένεται να κατακλύσει την πλατεία του Αγίου Νικολάου για να τους δει από κοντά.

Ωστόσο το EviaZoom.gr έθεσε άμεσα ερωτήματα, σχετικά με την αμοιβή των καλλιτεχνών, αφού όπως σας αποκαλύψαμε (δείτε ΕΔΩ), το γνωστό συγκρότημα παραβρέθηκε πριν λίγες μέρες στην Λάρισα για τον ίδιο λόγο και εισέπραξε από τον Δήμο, 6.500 ευρώ για 2 ώρες εμφάνισης, ενώ συνολικά ολόκληρη η συναυλία, στοίχισε 11.500 ευρώ.

Άμεσα επικοινώνησε με το EviaZoom.gr η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, η οποία είπε πως «Ο Δήμος Χαλκιδέων δεν θα δώσει ούτε μισό ευρώ στους Onirama», τονίζοντας πως το συγκρότημα το φέρνει στην Χαλκίδα ο ραδιοφωνικός σταθμός Σοκ fm104.8, ο οποίος είναι χορηγός της γιορτινής εκδήλωσης, λέγοντας επίσης πως ο ΔΟΑΠΠΕΧ θα πληρώσει μόνο για τον φωτισμό και τον ήχο της εκδήλωσης, χωρίς όμως να διευκρινίζει το συνολικό ποσό που θα δοθεί.

Λίγο αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση του Νίκου Καρτελιά στο facebook

Με θιγμένο ύφος και βαρύγδουπο τίτλο, "Για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους", ο Νίκος Καρτελιάς υποστήριξε τελικά, ότι οι «Onirama» θα παραβρεθούν αφιλοκερδώς στην Χαλκίδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι που προσπαθείτε να βρίσκετε δράκους αλλά η αλήθεια είναι μια. Οι Onirama είχαν συμφωνήσει για μια δωρεάν συναυλία για τον Sok FM 104.8 και για τους Ακροατές του. Μετά από επικοινωνία μας δέχτηκαν η συναυλία αυτή να είναι το άναμμα του δέντρου της Χαλκίδας και όχι αυτή που είχαμε συζητήσει αρχικά που αφορούσε άλλο concept και τους ευχαριστώ προσωπικά για αυτό. Οπότε παιδιά μην αγχώνεστε... οι Onirama θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς για το άναμμα του δέντρου γιατί ο ΣΟΚ FM 104.8 Ανάβει το δέντρο για την Χαλκίδα ...»

Πρόκειται για μια ανακοίνωση που προξενεί εντύπωση και πολλά ερωτηματικά, μιας και οι «Onirama» δεν έχουν παρευρεθεί αφιλοκερδώς σε καμια άλλη φετινή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που έχουν διοργανώσει άλλοι δήμοι της χώρας, (όπως ο Πειραιάς, η Δράμα, η Λάρισα) και θα σας το αποδείξουμε με έγγραφα σε επόμενη ανάρτηση.

Ποια είναι όμως η σχέση του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού με τον Δήμο Χαλκιδέων;

Όπως σας αποκαλύψαμε στις 16 Μαρτίου 2016 (δείτε ΕΔΩ), υπήρξαν δαπάνες-μαμούθ του ΔΟΑΠΠΕΧ για το "Θαλασσινό Καρναβάλι" και ανάμεσα στις αποφάσεις με τις απευθείας αναθέσεις, που δημοσιεύσαμε ήταν και οι ακόλουθες:

3.690 + 3.690 + 3.690 + 1.599 + 984 + 1.230 = 14.883 ευρώ

Τα παραπάνω χρήματα εισέπραξε από τον Δήμο Χαλκιδέων και τον ΔΟΑΠΠΕΧ, ο συνιδιοκτήτης του Νίκου Καρτελιά, Γιώργος Καρτελιάς, για προβολή του "Θαλασσινού Καρναβαλιού" στους ραδιοφωνικούς σταθμούς που διατηρεί η εταιρεία, όπως φυσικά και στον Σοκ fm, ο οποίος μάλιστα ήταν και χορηγός που εξασφάλισε την εμφάνιση του τραγουδιστή STAN αλλά και των REC, όπως αναφέρουν οι αποφάσεις.

Αν και ήταν απευθείας αναθέσεις, οι δαπάνες αυτές είναι καθόλα νόμιμες και αναρτήθηκαν και στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπως ορίζει ο νόμος. Ωστόσο αυτή η οικονομική συναλλαγή απεικονίζει πλήρως την ιδιαίτερα καλή σχέση που έχει ο Δήμος Χαλκιδέων και ο ΔΟΑΠΠΕΧ με τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση του Νίκου Καρτελιά:

"Για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους.

Ο Sok FM 104.8 αποφάσισε φέτος τον Δεκέμβριο να κάνει 2 ενέργειες-χορηγίες. Η πρώτη ήταν στα Ψαχνά όπου για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar των σχολείων πήγαμε τους REC και την Tania Breazou / Τάνια Μπρεάζου αφιλοκερδώς και η δεύτερη ήταν το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Χαλκίδας με τους Onirama.

Λυπάμαι που προσπαθείτε να βρίσκετε δράκους αλλά η αλήθεια είναι μια. Οι Onirama είχαν συμφωνήσει για μια δωρεάν συναυλία για τον Sok FM 104.8 και για τους Ακροατές του.

Μετά από επικοινωνία μας δέχτηκαν η συναυλία αυτή να είναι το άναμμα του δέντρου της Χαλκίδας και όχι αυτή που είχαμε συζητήσει αρχικά που αφορούσε άλλο concept και τους ευχαριστώ προσωπικά για αυτό.

Οπότε παιδιά μην αγχώνεστε... οι Onirama θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς για το άναμμα του δέντρου γιατί ο ΣΟΚ FM 104.8 Ανάβει το δέντρο για την Χαλκίδα . Και αν αναρωτιέστε γιατί το κάνουμε αυτό ? Είναι γιατί μπορούμε, θέλουμε,γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η πόλη αξίζει τα καλύτερα και γιατί μας αρέσει να κάνουμε πράγματα που είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν.

Αυτή είναι η διαφορά μας. Πάντα ήταν και θα είναι. Σας περιμένουμε όλους στο άναμμα του δέντρου την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στην Χαλκίδα μας."
 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA