Σοκ και δέος από το αιματοκύλισμα στο Λονδίνο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σοκ και δέος από το αιματοκύλισμα στο Λονδίνο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκαρισμένη παραμένει η παγκόσμια κοινότητα από την χθεσινή επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου, η οποία σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, στοίχισε τη ζωή πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό 40, οι 12 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση...

Η επίθεση, η οποία χαρακτηρίστηκε από τις βρετανικές Αρχές ως τρομοκρατική, έγινε στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ, όταν ένας άνδρας κάνοντας ζιγκ ζαγκ με το μεγάλο του όχημα, έπεσε πάνω στο πλήθος των πεζών που βρίσκονταν στο σημείο, προτού κατέβει από το αυτοκίνητο και εισέλθει στη Βουλή, όπου μαχαίρωσε θανάσιμα τον πρώτο αστυνομικό που βρήκε μπροστά του, για να πέσει κι ο ίδιος νεκρός από αστυνομικά πυρά.
Ο τόπος της επίθεσης, σύμφωνα με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, δεν ήταν καθόλου τυχαίος, αφού όπως είπε σε χθεσινό της διάγγελμα, «ο τρομοκράτης επέλεξε να χτυπήσει στην καρδιά της πρωτεύουσας μας, όπου άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων, των θρησκειών και των πολιτισμών έρχονται για να γιορτάσουν τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης».
Κι ενώ η ταυτότητα του δράστη παραμένει αδιευκρίνιστη, από τις Αρχές, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής της Αγγλίας, Μαρκ Ρόουλι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο δράστης εμπνεύστηκε από τους ισλαμιστές. Παραδέχτηκε ότι έχει ταυτοποιηθεί, αρνήθηκε ωστόσο να τον κατονομάσει.
Την επίθεση καταδίκασαν οι ηγέτες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπως και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και οι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος. 

Πληροφορίες: ANT1

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA