Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία - «Δρομολογούνται μεγάλα έργα όπως η Παράκαμψη Χαλκίδας» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία - «Δρομολογούνται μεγάλα έργα όπως η Παράκαμψη Χαλκίδας» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Λαμία βρέθηκε την Πέμπτη (27-07-2017) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Στερεάς Ελλάδας...

Ο διάλογος, η επικοινωνία και ο σχεδιασμός με τους τοπικούς φορείς και την Περιφέρεια είναι τα βασικά στοιχεία για την ανασυγκρότηση της χώρας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε φυσικά και στα έργα που δρομολογούνται σε Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, όπως η Παράκαμψη Χαλκίδας.

«Δρομολογούμε τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων μέσα από τη συνεργασία που αναπτύξαμε με μεγάλους ευρωπαϊκούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας στο τμήμα Νέας - Λαμψάκου - Ψαχνών, θα χρηματοδοτηθεί με 220 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με την ομιλία του πρωθυπουργού
Ο Αλέξης Τσίπας ευχαρίστησε παράλληλα όλους τους δημάρχους που συμμετείχαν, εκφράζοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε σε χιουμοριστικό πνεύμα, ότι καταλαβαίνει απολύτως, αν λάβει υπόψη του και τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση (σ.σ. χτες με την ανακοίνωση της ΝΔ), ότι και λίγα μας είπε (σ.σ. ο Μπακογιάννης που έκανε και κριτική στην ομιλία του προς την κυβέρνηση).

Σημειώνεται ότι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας χειρόκροτησε πολλές φορές τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, πρέπει να βασίζεται σε τρεις άξονες:

- Ο πρώτος άξονας είναι η στήριξη της υπάρχουσας παραγωγικής και κοινωνικής βάσης.

- Ο δεύτερος άξονας είναι η στήριξη των υποδομών. Αλλά και η πολιτική στο θέμα της ενέργειας.

- Ο τρίτος τομέας είναι η περιβαλλοντική αειφορία. Η οποία, επίσης, όπως σημείωσε, πέρα από την αυτονόητη δέσμευση για προστασία του τόπου και ανάδειξη του φυσικού του πλούτου, αποτελεί επίσης έναν αναπτυξιακό και παραγωγικό πόλο.

Η πρωτοβουλία για την περιοχή του Ασωπού προβλέπει αναπτυξιακές παρεμβάσεις, περιβαλλοντική εξυγίανση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Προχωρά μια σειρά οδικών έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ως προς τον άξονα του αναπτυξιακού μοντέλου που αφορά στην περιβαλλοντική προστασία και βιωσιμότητα, είπε πως έως τέλος Δεκεμβρίου θα έχει κυρωθεί, μετά από πολυετείς καθυστερήσεις η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτινων πόρων των Λεκανών Απορροής Ποταμού της Ανατολικής και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Στον τομέα των απορριμμάτων, είπε ότι η χώρα καλείται να μεταβεί σε μια άλλη, ποιοτικά διαφορετική κατάσταση, με στόχο την κατά 50% ανάκτηση, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων στην πηγή, και η επεξεργασία του υπόλοιπου 50% σε μονάδες υψηλής τεχνολογικής στάθμης, διαδημοτικού ενδιαφέροντος και εμβέλειας.

Σε ό,τι αφορά τα υγρά απόβλητα, σημείωσε ότι υλοποιείται, στο σύνολο της χώρας, ένα ενιαίο σχέδιο για την κατασκευή έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων γι’ όλους τους οικισμούς που εντάσσονται στις κατηγορίες Α, Β και Γ, προϋπολογισμού ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Πρόθεση της κυβέρνησης, τόνισε, να εκκαθαρίσουμε την παλιά κατάσταση. «Θα το κάνουμε χωρίς να αφήσουμε ατιμώρητους αυτούς τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν την Έκθεση στην υπερχρέωση, με τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα, διοικητικό εγκλωβισμό του προσωπικού και απαξίωση του ίδιου του θεσμού Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Με ορατό τον κίνδυνο να μην υπάρχει η Έκθεση μετά από 50 χρόνια ιστορίας».

Το φάρμακο είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση και η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξήγησε ότι γι΄ αυτό η κυβέρνηση κατάφερε την πρόσληψη πάνω από 9.000 νέων εργαζόμενων στον χώρο της Υγείας και αναμένονται την επόμενη περίοδο άλλες 9.500. 
Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση δίνει αυτές τις μάχες για να καλύψει ανάγκες, δεν έχει μόνο τους έξω που μας ελέγχουν, αλλά έχουμε και τους μέσα που μιλάνε για δήθεν ρουσφέτια και δήθεν προσπάθεια μας να διευρύνουμε ένα σπάταλο αντιλειτουργικό Δημόσιο.

Τόνισε ότι πρέπει κάποια στιγμή ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας προθέσεις και θέσεις, να δούμε με ποιον τρόπο θα προχωρήσουμε, στο ποιες είναι οι ανάγκες και ποιες οι μεταρρυθμίσεις που θα τις καλύψουν.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA