ΟΛΝΕ Εύβοιας: Ερώτηση Κεδίκογλου σε Κουρουμπλή για τoν Ανδρέα Παπανδρέου - «Γιατί παραμένει ακόμα στη θέση του;» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΟΛΝΕ Εύβοιας: Ερώτηση Κεδίκογλου σε Κουρουμπλή για τoν Ανδρέα Παπανδρέου - «Γιατί παραμένει ακόμα στη θέση του;»

«Ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου παραμένει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου χωρίς να έχει γίνει ο έλεγχος γνησιότητας των απαραίτητων για την πρόσληψη πιστοποιητικών...»

Δείτε τι αναφέρει στην ερώτησή του, ο Σίμος Κεδίκογλου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με τη θέση του πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, Ανδρέα Παπανδρέου:

«Μετά της δημοσίευσης της Αρ. πρωτ. 3112.7-4/38368/2017/26-5-17 Κοινής Υπουργικής Απόφασης Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής με θέμα «Παύση Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και μελών και ορισμός νέου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία « Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (Ο.Λ.Ν.Ε. Α.Ε.)», δημοσιεύθηκε η αρ. πρωτ. 1000.0/86396/2016/10-10-2016 (ΑΔΑ: ΨΠ2Ω4653ΠΩ-4ΝΥ) Ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία « Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (Ο.Λ.Ν.Ε Α.Ε. εποπτευόμενος φορέας από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής μέσω της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής)».

Για τον σκοπό αυτό συντάχτηκε το από 01 Μαρτίου 2017 Πρακτικό αριθ. 03 της επιτροπής αξιολόγησης αιτήσεων υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία « Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (Ο.Λ.Ν.Ε. Α.Ε)»

Η επιτροπή αξιολόγησης λαμβάνοντας υπόψη, εκτός από τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα της ανωτέρω ανοικτής πρόσκλησης, την ύπαρξη και συναφών μεταπτυχιακών σπουδών από τους υποψηφίους, προχώρησε στον αποκλεισμό 16 υποψηφίων με το σκεπτικό, ότι δεν διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και κάποιοι από αυτούς δεν διαθέτουν συναφείς με τις απαιτήσεις της πρόσκλησης μεταπτυχιακές σπουδές.

Η επιτροπή στη συνέχεια προέβη στην αξιολόγηση των 8 εναπομεινάντων υποψηφίων, καταρτίζοντας πίνακα με τους τρεις τελικούς υποψηφίους κατά την αξιολογική σειρά με πρώτο τον κ. Παπανδρέου Ανδρέα.

Στην 4 παράγραφο του ιδίου πρακτικού αναγράφονται τα εξής «Ο τελικώς επιλεγείς από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υποψήφιος υποχρεούται να προσκομίσει το σύνολο των δικαιολογητικών που είναι κατά νόμο αναγκαία για την πρόσληψη του.» Αυτό σημαίνει ότι η επιτροπή αξιολόγησε τα κατατεθέντα και δηλωθέντα προσόντα των υποψηφίων χωρίς να κάνει τον έλεγχο γνησιότητας, όπως ορίζει ο νόμος Μητσοτάκη άρθρο 28 του ν. 4305/2014 αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών, που έχει υποβάλει ο υποψήφιος και τα οποία είναι απαραίτητα για την πρόσληψή του.

Στην από 2017-09-13 081013 ραδιοφωνική εκπομπή του Δημοσιογράφου κ. Παπαμακάριου και συγκεκριμένα από την 1 ωρα και 35 λεπτά και μετά ότι μέχρι και σήμερα ο κ Παπανδρέου Ανδρέας δεν έχει καταθέσει τον μεταπτυχιακό του τίτλο. Επίσης στο ίδιο ηχητικό στην 1ωρα και 20 ακούγεται η σχετική απάντηση του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Θεόδωρου Κανέλλου προς τον δημοσιογράφο, ότι ο Υπουργός έχει ζητήσει την παραίτηση του κ. Παπανδρέου Ανδρέα.

Συνεπώς, όλο αυτό το διάστημα ο κ. Παπανδρέου Ανδρέας παραμένει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου χωρίς να έχει γίνει ο έλεγχος γνησιότητας των απαραίτητων για την πρόσληψη πιστοποιητικών.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Γιατί τοποθετήθηκε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος χωρίς έλεγχο πιστοποιητικών;

Γιατί παραμένει ακόμα στη θέση του;»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA