Χαλκίδα: Ξεκίνησε η δίκη για την χασισοφυτεία στη Στροφυλιά - Ο Αλέξης Κούγιας μιλάει αποκλειστικά στο EviaZoom.gr - «Το δικαστήριο δεν πιστεύει τις καταθέσεις των αστυνομικών» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Ξεκίνησε η δίκη για την χασισοφυτεία στη Στροφυλιά - Ο Αλέξης Κούγιας μιλάει αποκλειστικά στο EviaZoom.gr - «Το δικαστήριο δεν πιστεύει τις καταθέσεις των αστυνομικών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χαλκίδας η δίκη για την μεγάλη χασισοφυτεία που εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 στο χωριό Στροφυλιά της Βόρειας Εύβοιας - Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα παλαιότερα ρεπορτάζ του EviaZoom.gr για την υπόθεση!

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι 8 άτομα - επτά άνδρες, μια γυναίκα- ενώ ελεύθεροι είχαν αφεθεί μια 48χρονη και ο 25χρονος γιος της. Παράλληλα είχαν συλληφθεί τουλάχιστον 15 άτομα από τη Βόρεια Εύβοια, την Ηλεία και την Αττική.

Δικηγόρος ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων είναι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής (16-02-2018) μίλησε αποκλειστικά στο EviaZoom.gr και τον δημοσιογράφο, Μιχάλη Τσοκάνη για την υπόθεση και την σημαντική εξέλιξη που υπάρχει στη δίκη.

ΒΙΝΤΕΟ


Αναλυτικά το όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας:

«Η δίκη ξεκίνησε με διαφορετικά αποδεικτικά στοιχεία και συνεχίζεται με εντελώς διαφορετικά αποδεικτικά στοιχεία. Αυτή η εξέλιξη είναι η συνέπεια της προσπάθειας του δικαστηρίου να ανακαλύψει την πραγματική αλήθεια. Γιατί κατά την διάρκεια της δίκης κλήθηκε σχεδόν ολόκληρη η Δίωξη Ναρκωτικών της Αθήνας να καταθέσει εκ νέου... Αυτά που κατέθεσαν όταν το δικαστήριο ζήτησε να προσκομιστούν αντικειμενικά στοιχεία, διαπίστωσε ότι οι καταθέσεις τους δεν έχουν καμία σχέση με τα αντικειμενικά στοιχεία που είναι αδιαμφισβήτητα. Και παρά το ότι ήρθαν και τα αντικειμενικά στοιχεία το δικαστήριο διέταξε για περαιτέρω αποδείξεις σήμερα, να έρθουν και άλλα στοιχεία γιατί το δικαστήριο όπως φαίνεται πια, δεν πιστεύει τις καταθέσεις των αστυνομικών. Αυτό είναι μια εξαιρετική εξέλιξη. το δικαστήριο δεν πείθεται απο αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει μέχρι τώρα η αστυνομία και αυτό για μένα είναι το ιδανικό και δυστυχώς είναι κάτι που δεν συμβαίνει σε όλες τις δίκες. Και αξίζουν συγχαρητήρια και στην πρόεδρο του δικαστηρίου, και στους δύο δικαστές και στον κύριο εισαγγελέα. Η δίκη συνεχίζεται και θα αργήσει. Έχουμε τουλάχιστον άλλες 4 δικασίμους».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA