Κύκλωμα κοκαΐνης στη Χαλκίδα: Νέες αποκαλύψεις με έγγραφα από τη δικογραφία-μαμούθ! Έδιναν 80 ευρώ για ένα γραμμάριο κόκας - Οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες - Το γαλακτομπούρεκο, η λάμπα και οι αστυνομικοί - στρουμφάκια! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κύκλωμα κοκαΐνης στη Χαλκίδα: Νέες αποκαλύψεις με έγγραφα από τη δικογραφία-μαμούθ! Έδιναν 80 ευρώ για ένα γραμμάριο κόκας - Οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες - Το γαλακτομπούρεκο, η λάμπα και οι αστυνομικοί - στρουμφάκια!

Νέες αποκαλύψεις με αποδεικτικά έγγραφα για το κύκλωμα κοκαϊνης στη Χαλκίδα, το οποίο είχε απλώσει τα «δίχτυα» του επίσης σε Αρτάκη, Ψαχνά, Βασιλικό, Ερέτρια και Βόρεια Εύβοια...

Από την πρώτη στιγμή το EviaZoom.gr έφερε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία
του κυκλώματος, στο οποίο περιλαμβάνονται ως πελάτες, τρανταχτά ονόματα της νυχτερινής ζωής, του επιχειρηματικού χώρου της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας, αρχιτέκτονες, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, γιατροί κ.α.

Click for more: #Κοκαΐνη Gate στη Χαλκίδα: Το διαδίκτυο «γλεντάει» με χιόνια, κουραμπιέδες και λευκές νύχτες! (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται συνολικά για 55 άτομα που πιάστηκαν στη «φάκα» από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ να συνομιλούν και να παραγγέλνουν την «άσπρη σκόνη» από τους Αλβανούς διακινητές (κάτοικοι Αιδηψού, Βασιλικού Χαλκίδας και Μπουρτζίου) οι οποίοι κατηγορούνται ως «εγκέφαλοι» της εγκληματικής οργάνωσης και για εμπόριο ναρκωτικών.

Τα άτομα που είναι αντιμέτωπα με κακουργηματικές πράξεις, για διακίνηση ναρκωτικών και για συμμετοχή και υποβοήθηση της εγκληματικής οργάνωσης, είναι συνολικά 10 άτομα. Οι επτά είναι Αλβανοί (μια είναι γυναίκα), ενώ υπόλοιποι τρεις είναι Έλληνες. Πρόκειται για έναν 42χρονο ιδιώτη, κάτοικο Ιστιαίας, έναν 23χρονο συνιδιοκτήτη επιχείρησης τυροκομικών προϊόντων στους Ωρεούς, και τον 34χρονο επιχειρηματία που διατηρεί εστιατόριο στη περιοχή της Νεάπολης στη Χαλκίδα (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν οι αποκαλύψεις, μέσα από την δικογραφία, για τον τρόπο αλλά και τις κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι.

Όπως θα δείτε στα επίσημα έγγραφα που δημοσιεύει αποκλειστικά το EviaZoom.gr, ευρηματικοί ήταν οι κώδικες που χρησιμοποιούσαν για να γίνει το αλισβερίσι της κοκαϊνης η οποία στοίχιζε 40 ευρώ το μισό γραμμάριο και 80 ευρώ το ένα γραμμάριο!



Κατά την διάρκεια των συνομιλιών τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και το πελατολόγιο τους, χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες και συγκεκριμένες λέξεις - κλειδιά προκειμένουν να προσδιορίζουν το είδος και την ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας, καθώς και άλλα συσχετιζόμενα αντικείμενα, όπως τα γραμμαρία κοκαϊνης και τους αστυνομικούς που τους αποκαλούσαν στρουμφάκια.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν:

Μαγαζί: Εγκληματική ομάδα

Τούβλο: Αδιευκρίνιστη ποσότητα κοκαϊνης

Κοντομάνικο: Μισό γραμμάριο κοκαϊνης

Μακρυμάνικο: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Κιλό Κρασί: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Λάμπα: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Ολόκληρο Κοτόπουλο: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Ένα Καφεδάκι: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Μία Μπυρίτσα: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης 

Ένα Φίλο: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Μικρό: Μισό γραμμάριο κοκαϊνης

Μεγάλο: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Πέτρα: Αδιευκρίνιστη ποσότητα κοκαϊνης σε μορφή βράχου

Κρύσταλλο: Μορφή κοκαϊνης

Ξύλα-ξυλάκι: Ένα η μισό γραμμάριο κοκαϊνης   

Μισό ή ένα γαλακτομπούρεκο: Μισό ή ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Σκόνη: Κοκαϊνη

Κυβικό Μέτρο: Γραμμάριο κοκαϊνης

Πράμα: Κάνναβη

Μαύρο Τρένο: Περιπολικό της Αστυνομίας

Ζύγι: Ζυγαριά Ακριβείας

Στρουμφάκια: Αστυνομικοί

Από την ακρόαση - απομαγνητοφώνηση του συνόλου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των μελών της 1ης εγκληματικής ομάδας που ήταν περισσότερες από 9.200 (!), προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 11-11-2017 εως 11-01-2018, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησαν την συνολική καταγεγραμμένη ποσότητα των 246 γραμμαρίων κοκαϊνης και των 2.835 γραμμαρίων ακτέργαστης κάνναβης, προσποριζόμενη συνολικό όφελος άνω των 30.000 ευρώ.

Ωστόσο η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Χαλκίδας θεωρεί βέβαιο ότι οι ποσότητες και κατεπέκταση το προσποριζόμενο όφελος της εγκληματικής οργάνωσης είναι πολύ μεγαλύτερο καθ΄ότι σε μεγάλο αριθμό συναλλαγών οι χρήστες - πελάτες δεν ανέφεραν την ποσότητα που επιθυμούσαν να προμηθευτούν, διότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας γνώριζαν τις ακριβείς συνήθειες τους και έτσι αναφέρωντας οι πελάτες τους ότι θέλουν "τα γνωστά", αυτοί τους προμήθευαν τις ακριβείς ποσότητες χωρίς να καταγράφονται αυτές.

Όπως αναφέρουν επίσης στα έγγραφα οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Χαλκίδας, ως επί το πλήστον οι εντεταγμένοι στη εν λόγω ομάδα κατηγορούμενοι, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, συνδρομητές των οποίων τυγχάνουν υπήκοοι τρίτων χωρών (GHOST, NUMBERS), αλλάζοντας κατά την διάρκεια της επισύνδεσης αυτές τις τηλεφωνικές συνδέσεις, προκειμένου να δυσχερένουν την αστυνομική έρευνα.

Δείτε έγγραφα της δικογραφίας που αφορούν τους δέκα διακινητές:




Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA