Χαλκίδα: «Βροχή» καταγγελιών για καφετέριες και μπαρ που σερβίρουν ποτά σε ανήλικους μαθητές! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: «Βροχή» καταγγελιών για καφετέριες και μπαρ που σερβίρουν ποτά σε ανήλικους μαθητές!

Καταγγελίες για κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους σε μπαρ και καφετέριες της Χαλκίδας, δέχτηκε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Εμπόρων Εύβοιας...

Οι καταγγελίες, -που έχουν γίνει και από γονείς-, κάνουν λόγο για διοργανώσεις εκδηλώσεων των σχολείων υπό την αιγίδα των δεκαπενταμελών συμβουλίων με κρούσματα όχι μόνο ευρείας κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών αλλά και διαφόρων παραβάσεων τόσο του ποινικού, όσο και του φορολογικού δικαίου από μαθητές κάτω των 18 ετών.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε την Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Εμπόρων Εύβοιας να αποστείλει την ακόλουθη επιστολη προς τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (μπαρ και καφετέριες), μιας και τα καταγγελόμενα (αν ισχύουν) καθιστούν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων έκθετους σε πολλαπλές παραβάσεις:

Διαβάστε τι αναφέρει:

ΠΡΟΣ Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΜΠΑΡ-ΚΑΦΕ)

Με την παρούσα σας γνωρίζουμε ότι ο φορέας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων, διαφόρων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίων της Χαλκίδας, καθώς επίσης και μεμονωμένων γονέων, για τη μη νόμιμη ενέργεια -ως αναφέρεται- των εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι μαθητικές κοινότητες στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής. Επιπλέον δε, ζητούν τη συνδρομή μας στην επίλυση αυτού του προβλήματος που αγγίζει όλους μας, αφού αναφέρεται στο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, την νεολαία.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 36/1994 απαγορεύεται η πώ ση και η κατανάλωση αλκοόλ σε ανηλίκους, καθώς και η είσοδός τους σ καταστήματα πώλησης των ανωτέρω αναφερόμενων ειδών άνευ της παρο σίας κηδεμόνων.

Επιπροσθέτως όπως έχει αναφερθεί από πολλούς γονείς, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρατηρηθεί — σε διοργανώσεις εκδηλώσεων των σχολείων υπό την αιγίδα των δεκαπενταμελών συμβουλίων ή μερών εξ αυτώνκρούσματα όχι μόνο ευρείας κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών αλλά και διαφόρων παραβάσεων τόσο του ποινικού, όσο και του φορολογικού δικαίου.

Η διενέργεια τέτοιων εκδηλώσεων καθιστά τους ιδιοκτήτες καταστημάτων έκθετους σε πολλαπλές παραβάσεις. Η οικονομική συναλλαγή των ιδιοκτητών απευθείας με ανηλίκους, χωρίς τη συνοδεία ενηλίκων(κηδεμόνων), αποτελεί παραβίαση των γενικών αρχών του Αστικού Δικαίου και δη του Δικαίου Δικαιοπραξιών, όπως και του Φορολογικού Δικαίου.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών για τα παιδιά και για τις επιχειρήσεις, σας καλούμε σε περίπτωση διενέργειας εκδήλωσης στα πλαίσια των σχολικών πάρτι, να γίνεται συναλλαγή με ενήλικους και να τηρο' κανόνες που ορίζονται από τη νομοθεσία.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA