Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού: Δείτε τι λέει ο 47χρονος αγρότης που κατήγγειλε την Διευθύντρια για «φακελάκι» 1200 ευρώ - «Αν δεν καταδικαστεί πρέπει να αλλάξουμε χώρα» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού: Δείτε τι λέει ο 47χρονος αγρότης που κατήγγειλε την Διευθύντρια για «φακελάκι» 1200 ευρώ - «Αν δεν καταδικαστεί πρέπει να αλλάξουμε χώρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μου λέει μου έχουν κόψει το ρεύμα και χρειάζομαι 1.200 ευρώ αν θες να προχωρήσει το αίτημα σου... Αν δεν καταδικαστεί πρέπει να αλλάξουμε χώρα...» - «Έλυσε» τη σιωπή του ο 47χρονος αγρότης, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που κατήγγειλε στην αστυνομία ότι έδωσε «φακελάκι» 1.200 ευρώ στην 50χρονη Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, η οποία συνελήφθη στη συνέχεια και κατηγορείται για παθητική δωροδοκία...

Με αφορμή τη δίκη της 50χρονης την Τετάρτη 13 Ιουνίου (η οποία ωστόσο αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο, δείτε ΕΔΩ) ο 47χρονος ήρθε στα Δικαστήρια Χαλκίδας για να καταθέσει και στο ακροατήριο τα όσα υπέστη από την 50χρονη η οποία ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες.

Συγκεκριμένα η 50χρονη κατηγορείται ότι ζήτησε και πήρε 1.200 ευρώ από τον 47χρονο για να διεκπεραιώσει πιο γρήγορα προσωπική του υπόθεση, ενώ τα χρήματα, τα οποία είχαν προσημειωθεί από την Αστυνομία, βρέθηκαν λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση μέσα σε φάκελο στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου της.

Η 50χρονη συνελήφθη στις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης (07-06-2018) στο Νέο Πύργο Ιστιαίας. 

Για την υπόθεση το EviaZoom.gr σας έχει ενημερώσει από την πρώτη στιγμή με αποκλειστικά ρεπορτάζ (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ , ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Ο 47χρονος αγρότης, ο οποίος ζήτησε να μην δημοσιοποιηθεί το ονοματεπώνυμο και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μίλησε στη δημοσιογράφο Ρένα Κουβελιώτη σε κατάστημα-Cafe κοντά στα Δικαστήρια Χαλκίδας, όπου εκεί βρέθηκε και ο φακός του EviaZoom.gr και κατέγραψε τα όσα ανέφερε ο καταγγέλων και μηνυτής της υπόθεσης.

Για περισσότερα από 4 χρόνια, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, παρέμεινε ο φάκελος του καταγγέλοντα στα συρτάρια της Πολεοδομίας του Δήμου χωρίς καμία εξέλιξη και όταν απευθύνθηκε στη Διευθύντρια για να διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση σχετικά με την διεκπεραίωση της υπόθεσης του, που αφορούσε τοπική πολεοδόμηση, σε λιγότερο από 24 ώρες δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την ίδια.

«4 η ώρα το μεσημέρι με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει αύριο θα ρθεις έτσι δεν είναι; Καταρχάς για τις κλήσεις θα ζητήσω και άρση τηλεφωνικού απορρήτου».

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα η Διεθύντρια ήταν σαφής: «Για να γίνει η δουλειά σου θέλω 1.200 ευρώ.»

«Μου λέει, μου έχουν κόψει το ρεύμα και θα μου πάρει η ΔΕΗ το ρολόϊ και χρειάζομαι 1.200 ευρώ, αν θες να προσωρήσει το αίτημα σου. Λέω πως θα διασφαλιστώ ότι θα προχωρήσει το θέμα μου και δεν θα σκαλώσει πάλι. Μου λέει τι σε νοιάζει, Διευθύντρια είμαι εγώ και ότι θέλω κάνω».

Ο 47χρονος αγρότης απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές και σε συνεννόηση με τον Εισαγγελέα, προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα και να κλειστεί το ραντεβού.

«Έρχεται κάθεται στο κάθισμα του συνοδηγού και με το που κάθεται μου βγάζει ένα πάκο με χαρτιά και μου τον δίνει. Λέω τι είναι αυτά που μου δίνεις; Όχι μου λέει δεν κατάλαβες, βάλτα μέσα... Δεν ήταν δικά μου τα χαρτιά ήταν από άλλη υπόθεση για να μην τα πιάσει η ίδια και να μην υπάρχουν αποτυπώματα».

Επίσης ο 47χρονος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εν τω μεταξύ μου είχαν πει οι αστυνομικοί πρόσεξε μην της δώσεις χρήματα μέσα στο αυτοκίνητο της διότι θα ισχυριστεί ότι τα πέταξες εσύ. Και το χα αυτό στο μυαλό μου πολύ καλά. Και της λέω εκείνη την ώρα που μου λέει φέρε τα λεφτά, πως επειδή δεν τα χω πάνω μου και τα έχω στο αυτοκίνητο μου και τα κλειδιά τα έχω αφήσει στα κλειδιά του μαγαζιού, πάμε να πιούμε ένα καφέ, αλλά μου λέει δεν προλαβαίνω. Λέω καλά να πάω να πάρω τουλάχιστον τα κλειδιά.

Πηγαίνω κάνω πως έψαχνα τα κλειδιά και φωνάζω τον αστυνομικό της Ασφάλειας που ήταν εκεί και του λέω πες μου τι να κάνω γιατί μου ζητάει τώρα τα χρήματα. Ο αστυνομικός μου λέει δώστα της και θα την κυνηγήσουμε. Του λέω πολύ ωραία.

Βγαίνω πάω στο αυτοκίνητο μου, κάνω πως ψάχνω το ντουλαπάκι να βρω τα χρήματα τα οποία τα είχα πάνω μου σε φάκελο και την φωνάζω να έρθει στο αυτοκίνητο. 

Πήρε τα χρήματα, μου λέει ότι χρειαστείς εγώ είμαι εδώ και κατέβηκε απο το αυτοκίνητο μου και πήγε στο δικό της αυτοκίνητο. Μόλις πήγα στη καφετέρια εξήγησα στους αστυνομικούς τι έγινε και μου είπαν κάτσε εδώ και μην κουνηθείς καθόλου. Στη συνέχεια πήγαν και την συνέλαβαν. 

Αν άκουσα καλά, όταν βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα είναι του άνδρα της. Τα συμπεράσματα απο κει και πέρα δικά σας.

Αν στη προκειμένη περίπτωση δεν καταδικαστεί η συγκεκριμένη, εγώ και όλοι ο Έλληνες πρέπει να αλλάξουν χώρα. Να σηκωθούμε να φύγουμε. Είναι σαν να μπω στο σπίτι σας, να σας κλέψω, να με δει η αστυνομία ότι σας κλέβω, να βρεθούν τα κλοπιμαία στο σπίτι μου και να γυρίσω να πω ότι τα βάλατε επίτηδες να με ενοχοποιήσετε», τονίζει εξοργισμένος ο 47χρονος και συμπληρώνει:

«Η συγκεκριμένη έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για άλλες υποθέσεις αλλά είχε αθωωθεί. Είχε τεθεί ξανά σε αργία...»

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 47χρονος:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA