Δήμος Κύμης - Αλιβερίου: «Ο Δημήτρης Θωμάς κατηγορείται για απιστία κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή όπου προβλέπεται ποινή μέχρι και ισόβια κάθειρξη» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δήμος Κύμης - Αλιβερίου: «Ο Δημήτρης Θωμάς κατηγορείται για απιστία κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή όπου προβλέπεται ποινή μέχρι και ισόβια κάθειρξη»

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου:

«Μετά την απολογία στον ανακριτή του πρώην Δημάρχου κ. Θωμά Δημητρίου ορισμένα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να δημιουργήσουν μία εικόνα θετική ως προς την έκβασή της ποινικής διαδικασίας.
 
Προκειμένου οι πολίτες να είναι σωστά ενημερωμένοι παραθέτουμε την άποψη των νομικών του Δήμου που παρίστανται ως πολιτική αγωγή υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα τόσο του Δήμου όσο και των Δημοτών.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, απολογήθηκε στον ανακριτή Β΄ τμήματος πλημμελειοδικών Χαλκίδας ο πρώην Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου Δημήτριος Θωμάς κατηγορούμενος για τέλεση ιδιαιτέρα σοβαρών κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και συγκεκριμένα για «απιστία κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή» σε συνδυασμό με την παράβαση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος. Σημειώνεται ότι για τους παραβάτες του νόμου αυτού προβλέπεται ποινή μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

Μετά το πέρας της απολογίας, εκδόθηκε διάταξη από τον Ανακριτή, ο οποίος συμφώνησε με την πρόταση της Εισαγγελέως και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και επίσης η καταβολή χρηματικής εγγυήσεως ποσού τριών χιλιάδων 3.000 ευρώ, αφού σύμφωνα με το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περιοριστικοί όροι επιβάλλονται «… αν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου».

Εξυπακούεται, ότι στο στάδιο της ανάκρισης, δεν διαγράφονται ούτε καταρρίπτονται κατηγορίες ούτε μπαίνουν στο αρχείο «κατά το ήμισυ» όπως εντελώς εσφαλμένα αναγράφηκε σε δημοσιεύματα Τοπικών Μέσων. Συνεπώς, μόνο καλώς δεν έχουν τα πράγματα για τον πρώην Δήμαρχο, όπως εντέχνως διοχετεύεται από τον ίδιο και το περιβάλλον του και αποστέλλεται προς δημοσίευση σε συγκεκριμένα μέσα.

Με την ολοκλήρωση της ανάκρισης θα επακολουθήσει η αποστολή της δικογραφίας, λόγω της βαρύτητας των αποδιδόμενων στον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, στον Εισαγγελέα Εφετών Εύβοιας, προκειμένου να προτείνει στο συμβούλιο Εφετών σχετικά με την παραπομπή στο αρμόδιο Εφετείο κακουργημάτων. Οπότε και αναμένεται η τελευταία πράξη».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA