Εύβοια: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εύβοια: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες!

Φθινοπωρινό ποδαρικό με κακοκαιρία από απόψε - Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Ποδαρικό με βροχές και καταιγίδες μας κάνει ο Σεπτέμβρης για να μας θυμίσει ότι είναι ο πρώτος φθινοπωρινός μήνας.  
Σήμερα Δευτέρα τις βραδινές ώρες, θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Αύριο Τρίτη τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου ενώ στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νοτιάς χώρας θα ασθενήσουν.

Η Τρίτη θα είναι η πρώτη ημέρα με κακοκαιρία η οποία θα ξεκινήσει από το Ιόνιο και τα δυτικά και αργότερα θα επεκταθεί στα κεντρικά και τα ανατολικά με βροχές, σποραδικές καταρχήν οι οποίες αργότερα θα δυναμώσουν και θα συνοδευτούν από ισχυρές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Τοπικά η ραγδαιότητα της βροχής θα είναι μεγάλη κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στην Κέρκυρα και μετά στην Ηπείρο, στην Ηγουμενίτσα, στην Πρέβεζα, και αργότερα στην Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, κυρίως στα νοτιότερα πελάγη θα είναι οι μεγαλύτερες εντάσεις των ανέμων. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 18 εως 28 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 19 εως 31εναν και στα νησιά από 22 εως 31εναν βαθμούς κελσίου. 

Την Τέταρτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA