Εγκαίνια πολιτιστικής έκθεσης στην Χαλκίδα - "Η βιομηχανία στην Χαλκίδα: Κτίρια, προϊόντα, άνθρωποι" | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εγκαίνια πολιτιστικής έκθεσης στην Χαλκίδα - "Η βιομηχανία στην Χαλκίδα: Κτίρια, προϊόντα, άνθρωποι"

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 στις 19.00 εγκαινιάζεται έκθεση με θέμα
«Η Βιομηχανία στη Χαλκίδα: Κτίρια, Προϊόντα, Άνθρωποι» που οργανώνεται από την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» στο κτίριο του ΟΛΝΕ (πρώην ΒΟΤΡΥΣ).
Για πρώτη φορά διοργανώνεται έκθεση που παρουσιάζει και αναδεικνύει την πρόσφατη κοινωνική και οικονομική ιστορία της Χαλκίδας, μέσα από την βιομηχανική ακμή που γνώρισε η πόλη μας από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και τον 20ο αιώνα.

Ο «κόσμος» της βιομηχανίας της Χαλκίδας παρουσιάζεται μέσα από: βιομηχανικά αντικείμενα, κτίρια εργοστασίων (μακέτες, φωτογραφίες κλπ), και βιντεοσκοπημένες αφηγήσεις και φωτογραφίες Χαλκιδέων συμπολιτών μας, που δημιούργησαν τη βιομηχανία της Χαλκίδας, και αποτέλεσαν τον κοινωνικό της ιστό μέσα και έξω από την πόλη μας, ως εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, φίλοι, συγγενείς, γείτονες, συνεργάτες, πελάτες, κλπ.

Το πλούσιο υλικό συγκεντρώθηκε με τη ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας που αγκάλιασαν την ιδέα και συνεχίζουν να την τροφοδοτούν. Για τον λόγο αυτό, η έκθεση αυτή αποτελεί προοίμιο μιας ευρύτερης μόνιμης έκθεσης με το ίδιο θέμα και τον ίδιο διαδραστικό-συμμετοχικό χαρακτήρα, που ευελπιστούμε να στεγαστεί σε ένα από τα βιομηχανικά κτίρια της πόλης.

Απώτερος στόχος μας είναι με την έκθεση αυτή, αφ’ ενός, να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος της πόλης μας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο μέσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, και αφ’ ετέρου, να συνδεθούμε με τις ρίζες μας, ευαισθητοποιώντας Χαλκιδέους και επισκέπτες, ιδιαίτερα τους νέους, ως προς την αξία της διαφύλαξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Η έκθεση λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα του « Επιμελητηρίου Εύβοιας», του «Οργανισμού Λιμένων Ν. Ευβοίας», της «Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας-Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» και του «Δήμου Χαλκίδας».
Η έκθεση θα διαρκέσει από Οκτωβρίου μέχρι 14 Οκτωβρίου στην ισόγεια αίθουσα κτιρίου ΟΛΝΕ (πρώην «Βότρυς») στην παραλία, παράλληλα με το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – Docfest Χαλκίδα 2014 στη φιλόξενη πόλη της Χαλκίδας.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Είσοδος ελεύθερη.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 10:00 πμ-12:00 μμ & 18:00 μμ-20:00 μμ

Τηλ. επικοινωνίας: 6973784150 Δρ Κων/νος Πολίτης, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Σπουδών Εγγύς Ανατολής
6978930071 Νίκος Αναγνώστου, Συλλέκτης
6976121613 Κατερίνα Πίσχινα, Εκπαιδευτικός
6973883067 Δρ Βιργινία (Τζίνα) Σκιαδά, Αρχιτέκτονας (ΕΜΠ) και PhD (Cultural Antropology)
6972492460 Δρ Παπαϊωάννου Γιώργος, Επίκουρος Καθηγητής Μουσειολογίας, Ιόνιο
Πανεπιστήμιο

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA