Χαλκίδα: Ηχηρές απουσίες στη σύσκεψη για τα νέα διόδια! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Ηχηρές απουσίες στη σύσκεψη για τα νέα διόδια!

Χαλκίδα: Ηχηρές απουσίες στη σύσκεψη για τα νέα διόδια!
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (02-11-2015) η έκτακτη σύσκεψη στη Χαλκίδα προκείμενου να συναποφασιστεί η οργάνωση κοινού αγώνα για την αποτροπή της εγκατάστασης των διοδίων στο Καλοχώρι-Παντείχι...

Ο μόνος βουλευτής που έδωσε το παρών ήταν ο Τάσος Πρατσόλης, ενώ απών ήταν και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα διόδια, έχουμε το πλεονέκτημα να έχουμε τα περισσότερα επιχειρήματα, ανατρέξαμε και στα πρακτικά της Βουλής του 2007 και είδαμε πως οι περισσότεροι βουλευτές ήταν αντίθετοι. Η επιβολή διοδίων είναι καταχρηστική. Η κατάσταση της φτωχοποίησης στο Δήμο και το νομό, έχει πάρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. 

Δεν μπορεί κανείς να πληρώνει διόδια σε έναν δρόμο για να κατασκευαστεί άλλος δρόμος στην Ελλάδα. Είχαμε την ευκαιρία με τον Αντιπεριφερειάρχη να επισκεφθούμε τον Γ.Γ. Υποδομών. Οι συζητήσεις συνεχίζονται, θα ολοκληρωθούν γύρω στις 15-20 Νοεμβρίου».

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός δήλωσε: «Να βρεθούμε πάλι εδώ γιατί τα καινούρια διόδια που συζητούνται, είναι τελικά πολύ κοντά. Ο Γ.Γ. του Υπουργείου μας χτύπησε στην πλάτη με αγάπη και κατανόηση και μας περιέγραψε ότι τα διόδια εντάσσονται σε εθνικό πλαίσιο και δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο γιατί αόριστα ήταν όλα και στην συνάντησή μας. Η θέση και του Περιφερειάρχη είναι συγκεκριμένη, ενάντια στα διόδια. Στο παρελθόν είχαμε σαφείς θέσεις ενάντια στα διόδια είτε ακόμη την έσχατη αλλά φυσική παρεμπόδιση των διοδίων.»

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Λουκάς Περήφανος ανέφερε: «Είμαι εδώ γιατί η ΠΕΔ Σ. Ελλάδας, είναι πανίσχυρη, ενωμένη, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και θα δώσει αγώνα όπου χρειαστεί. Είμαστε στην ίδια γραμμή. Σήμερα η Εύβοια, αύριο η Βοιωτία, μεθαύριο η Φθιώτιδα. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Η πολιτεία πλέον πρέπει να σταθεί σε μια δύσκολη συγκυρία. Είχαμε τονίσει όχι μόνο να μην μπουν καινούρια διόδια αλλά και να μειωθούν. 

Στείλαμε την επιστολή αυτή στον κ. Υπουργό κ. Σταθάκη και κ. Δήμαρχε, είμαστε δίπλα σας. Θα ήθελα να πω σε όλους που είστε εδώ ότι πρέπει μαζί να αγωνιστούμε, να έχουμε θάρρος. Μόνο με μονιασμένους ανθρώπους μπορεί να γίνει αυτό.»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA