Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει: «Χωρίς αξονικό τομογράφο τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου - Υπολειτουργεί με βλάβες στο Νοσοκομείο Χαλκίδας» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει: «Χωρίς αξονικό τομογράφο τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου - Υπολειτουργεί με βλάβες στο Νοσοκομείο Χαλκίδας»

"Σε τριτοκοσμικά επίπεδα βρίσκονται οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας", σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ η οποία καταγγέλλει πως η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία χειροτερεύει μέρα με την ημέρα και πως ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι «για τα σκουπίδια»...

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει την κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας. Όσον αφορά την Εύβοια, τονίζεται πως τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου δεν έχουν καθόλου αξονικό τομογράφο, ενώ για τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Χαλκίδας αναφέρει: "Λειτουργεί πρωινή βάρδια και τρία απογεύματα την εβδομάδα, (είναι απαραίτητη η 24ωρη λειτουργία του). Είναι κατασκευής 2004 και κατά διαστήματα παρουσιάζει προβλήματα λειτουργίας από βλάβες."

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ EΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ: Έλενας Βενιζέλου, Αγλαΐα Κυριακού, Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Έδεσα, Νάουσα, Γουμένισσα Κιλκίς, Κάρυστος, Κύμη, Μολάοι, Κυπαρισσία, Καλάβρυτα, Αίγιο (εθνική οδό), Κρέστενα, Αμαλιάδα, Ιεράπετρα, Ικαρία, Σαντορίνη.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΞΟΝΙΚΟΙ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΩΝ Ή ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Καρδίτσα, Πολύγυρος, Λειβαδιά (μόνο πρωινή βάρδια, εθνική οδό), Άμφισσα (μόνο πρωινή βάρδια), Θήβα (λειτουργεί 1φορά την εβδομάδα και είναι πάνω σε εθνική οδό), Χαλκίδα (μόνο πρωινή βάρδια και 3 απογεύματα), Λαμία (είναι για τα σκουπίδια), Άρτα, Γ.Ν. Λάρισας, Πανεπιστημιακό Λάρισας (ο ένας εκ των δύο), Πρέβεζα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Φιλιάτες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΑΞΟΝΙΚΟΙ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΩΝ: Σισμανόγλειο, Σητείας, Άγιος Νικόλαος, Καρπενησίου, Μεσολογγίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μεταξύ των Νοσοκομείων Λάρισας και Αττικής (εθνική οδός) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ. 365 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ. ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ (που είναι πάνω στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ. 

Κινδυνεύουν ή όχι οι Ασθενείς;

Σημαντικό επίσης είναι ότι στο ΠΑΓΝΗ δεν λειτουργεί λόγω βλάβης το μηχάνημα βραχυθεραπείας ή ενδοκοιλωτικής θεραπείας. Γυναίκες καρκινοπαθείς αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Αθήνα για θεραπεία.

Ενδεικτικά: 

Γ.Ν. ΚΥΜΗΣ: Δεν έχει αξονικό τομογράφο
Γ.Ν. ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Δεν έχει αξονικό τομογράφο
Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Λειτουργεί πρωινή βάρδια και τρία απογεύματα την εβδομάδα, (είναι απαραίτητη η 24ωρη λειτουργία του). Είναι κατασκευής 2004 και κατά διαστήματα παρουσιάζει προβλήματα λειτουργίας από βλάβες.
Γ.Ν. ΘΗΒΑΣ: Λειτουργεί μια φορά τη βδομάδα πρωινή βάρδια με προσωπικό από το Νοσοκομείο Λειβαδιάς.
Γ.Ν. ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ: Λειτουργεί μόνο πρωινή βάρδια και είναι κατασκευής 2006.
Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ: Είναι κατασκευής 2001. Κατά διαστήματα παρουσιάζει προβλήματα από βλάβες είναι για τα σκουπίδια.
Γ.Ν. ΆΜΦΙΣΣΑΣ: Λειτουργεί μόνο πρωινή βάρδια και κατά διαστήματα παρουσιάζει προβλήματα από βλάβες.
8. Γ.Ν. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Ο αξονικός τομογράφος είναι κλειστός, δεν λειτούργησε ποτέ. Στο Καρπενήσι εγκαταστάθηκε (μετά από δωρεά από το Ωνάσειο) μεταχειρισμένος. Λόγω του μεγάλου ποσού που χρειάζεται για την συντήρηση, παραμένει κλειστός. Επειδή είναι παλιάς τεχνολογίας δεν δίνει άδεια ο Δημόκριτος.
Γ. Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί. Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τις εφημερίες των ακτινολόγων ιατρών. Λόγω έλλειψης ιατρών, 5 μέρες το μήνα δεν λειτουργεί. Το γεγονός είναι σημαντικό για το λόγο ότι ο Άγιος Νικόλαος καλύπτει όλον τον νομό Λασιθίου.
Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Οι πολίτες εξυπηρετούνται κυρίως από το ιδιωτικό κέντρο που υπάρχει στην πόλη.
Γ.Ν. – Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ: Αξονικός τομογράφος χαλασμένος (δύσκολη η επισκευή του λόγω υψηλού κόστους). Είχε αγοραστεί από δωρεές των πολιτών της Σητείας.
Προβλήματα επίσης υπάρχουν: α) υπέρηχος παλιάς τεχνολογίας, β) μηχάνημα οστικής μάζας χαλασμένο, γ) μαστογράφος χαλασμένος.
ΠΑ.Γ.Ν.Η.: Δεν λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό το μηχάνημα βραχυθεραπείας ή ενδοκοιλωτικής θεραπείας. Όσες γυναίκες χρίζουν τη συγκεκριμένη θεραπεία απευθύνονται στην Αθήνα.
Γ.Ν. ΝΑΟΥΣΑΣ ( Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ ):Δεν έχει Αξονικό Τομογράφο
Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Ν.ΠΕΛΛΑΣ): Ολόκληρος νομός δεν έχει αξονικό τομογράφο
Γ.Ν. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ (Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ): Ο αξονικός λειτουργεί μόνο τα πρωινά ωράρια , εκτός Σαββάτου και Κυριακής , εξαιτίας της έλλειψης Γιατρών. Εργάζονται μόνο δύο γιατροί, κι αναμένεται να μείνει ένας, οπότε θα υπολειτουργήσει περισσότερο, σε νομό που συγκεντρώνει ένα εκατομμύριο τουρίστες.
17. Γ.Ν. ΓΟΥΜΕΝΙΣΑΣ (ΚΙΛΚΙΣ): Δεν έχει Αξονικό Τομογράφο
18. Γ.Ν. ΙΚΑΡΙΑΣ: Δεν έχει Αξονικό Τομογράφο
19. Γ.Ν. ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δεν έχει Αξονικό Τομογράφο
Γ.Ν. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ο Αξονικός Τομογράφος λειτούργησε από αρχές 2015 για έξι μήνες. Έκτοτε δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα λόγω βλάβης και έλλειψης προσωπικού.
Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Ο Αξονικός λειτουργεί πρωινή βάρδια και μερικά απογευματινά. Πολλές φορές παρουσιάζει προβλήματα και όταν δε λειτουργεί οι αξονικές γίνονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Ο Αξονικός είναι κατασκευής 2005 και λειτουργεί σε 24ωρη βάρδια. Κατά διαστήματα παρουσιάζει προβλήματα.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Έχει δύο αξονικούς. Ο καινούργιος λειτουργεί σε 24ωρη βάρδια. Ο παλιός μόνο για τα απογευματινά ραντεβού και κατά διαστήματα παρουσιάζει προβλήματα.
Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Στο νοσοκομείο Πρέβεζας λειτουργεί Αξονικός Τομογράφος (2 τομών) από το 2005. Η υπόσχεση για αξονικό καινούργιας τεχνολογίας (16 τομών) έχει μείνει στα χαρτιά. Η υποστελέχωση του νοσοκομείου Πρέβεζας και η ασθένεια του Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής αναστέλλουν την λειτουργία της Παθολογικής κλινικής και οι ασθενείς θα διακομίζονται σε κοντινά νοσοκομεία.
25. Γ.Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Αξονικός παλιάς τεχνολογίας που έχει ξεπεράσει το όριο ζωής του. Συχνά τα προβλήματα, κυρίως με την λυχνία, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην βρίσκουν την υγειά τους.
Γ.Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Στο καινούργιο νοσοκομείο που κατασκευάζεται δεν έχει προβλεφθεί αξονικός τομογράφος. Αυτός που λειτουργεί σήμερα (15ετίας) είναι από μεταφορά από άλλο νοσοκομείο της περιφέρειας. Βλάβες συχνές, χωρίς αξιόπιστα αποτελέσματα. Η εταιρία που το συντηρεί έχει ζητήσει την αντικατάσταση του.
Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ: Ο Αξονικός του νοσοκομείου Άρτας παρουσιάζει συχνά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να απευθύνονται στο ιδιωτικό της Άρτας που φέρει το όνομα της Υπουργού Διοικητικής ανασυγκρότησης.
Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Μονοτονικός (παλιάς τεχνολογίας) αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Φιλιατών που έχει εγκατασταθεί το 2003. Δεν έχει αρχειοθέτηση εξετάσεων και σύστημα fax. Έχει ξεπεράσει το όριο ζωής του. Συχνές βλάβες και η εταιρία που το συντηρεί να μην μπορεί να το υποστηρίξει σε ανταλλακτικά, ότι υπάρχει σε stock.Μεγάλη έλλειψη προσωπικού.
Γ.Ν. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Χαλασμένος.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑΣ: Δεν έχουν καθόλου Αξονικό.
ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Δεν έχουν καθόλου Αξονικό.
Γ.Ν. ΜΟΛΩΝ: Δεν έχουν καθόλου Αξονικό.
Γ.Ν. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Δεν έχουν καθόλου Αξονικό.
Γ.Ν. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Δεν έχουν καθόλου Αξονικό.
Γ.Ν. ΚΡΕΣΤΕΝΑ: Δεν έχουν καθόλου Αξονικό.
Γ.Ν. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Δεν έχουν καθόλου Αξονικό.
Γ.Ν. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: Δεν έχουν καθόλου Αξονικό.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA