Επιμελητήριο Εύβοιας: Η Βούλα Αγιοστρατίτη θα εισπράξει 10.000 ευρώ για έκδοση βιβλίου χωρίς έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου! Δείτε τι καταγγέλει ο Γιάννης Μαραγκός! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
 

Επιμελητήριο Εύβοιας: Η Βούλα Αγιοστρατίτη θα εισπράξει 10.000 ευρώ για έκδοση βιβλίου χωρίς έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου! Δείτε τι καταγγέλει ο Γιάννης Μαραγκός!

10.000 ευρώ αναμένεται να εισπράξει η Βούλα Αγιοστρατίτη από το Επιμελητήριο Εύβοιας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως καταγγέλει το μέλος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Μαραγκός, ο οποίος ζητάει να ανακληθεί η απόφαση που πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία κατά την σύγκλιση της Διοικητικής Επιτροπής την 29-08-2017...

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Μαραγκού:

Κατά την σύγκλιση της Διοικητικής Επιτροπής την 29/08/2017, με οριακή πλειοψηφία 3-2 και μειοψηφήσαντες τον πρόεδρο και Α’ αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, αποφασίσθηκε η εκταμίευση ποσού 10.000 ευρώ για την έκδοση βιβλίου.

Τα χρήματα αυτά βάσει της απόφασης θα τα διαχειρισθεί αποκλειστικά και μόνο το ένα από τα τρία μέλη της πλειοψηφίας της Δ.Ε., η γενική γραμματέας του Επιμελητηρίου.

Κατόπιν τούτου σας επισημαίνω ότι:

α) Ουδέποτε έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου ανάλογη απόφαση και δεν συντρέχουν σοβαροί επείγοντες λόγοι να παρακαμφθεί το Δ.Σ. ώστε την απόφαση να λάβει η Δ.Ε.

β) Υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. έγκρισης 10.000 ευρώ για έκδοση βιβλίου, που αφορά όμως τον προϋπολογισμό και σε καμία περίπτωση την έκδοση του βιβλίου πριν παρουσιαστεί στην Δ.Ε. δείγμα του συγκεκριμένου βιβλίου.

γ) Η έγκριση του ποσού θα αποφασιζόταν από το Δ.Σ. αφού προηγουμένως προσκομίζονταν στο Επιμελητήριο τουλάχιστον τρεις προσφορές από διαφορετικούς ενδιαφερόμενους για να αποφασισθεί η πλέον συμφέρουσα πρόταση, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Βάσει των ανωτέρω παρακαλώ όπως η Δ.Ε., η διεύθυνση, αλλά και το λογιστήριο, τους οποίους καθιστώ υπεύθυνους, να μη προβούν σε καμία ενέργεια εκταμίευσης του ποσού εάν προηγουμένως δεν επανέλθει το θέμα προς λήψη απόφασης .

Τέλος σας επισημαίνω ότι βάσει του κανονισμού του Επιμελητηρίου άρθρο 9 παρ.3 κάθε μέλος του Δ.Σ. ευθύνεται έναντι του Επιμελητηρίου εφόσον με ενέργειές του ή με παραλείψεις του προκαλέσει ζημιά σε αυτό ή στα οικονομικά του συμφέροντα. 

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα