Ταξιτζήδες επιτέθηκαν σε απεργοσπάστες συναδέλφους τους και οδηγούς εταιρειών ιδιωτικής μετακίνησης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ταξιτζήδες επιτέθηκαν σε απεργοσπάστες συναδέλφους τους και οδηγούς εταιρειών ιδιωτικής μετακίνησης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη (06-03-2018) οι ταξιτζήδες στα γραφεία του ΣΑΤΑ στην Οδό Μάρνη, στην Αττική, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν στάση εργασίας μέχρι τις 17:00 το απόγευμα...

Συγκέντρωση που έχει και μεγάλη ένταση από την στιγμή που συγκεντρωμένοι απεργοί, αντιλήφθηκαν ταξί τα οποία δούλευαν κανονικά, με τους ίδιους να επεμβαίνουν εμποδίζοντας τα οχήματα αυτά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), οι οδηγοί ταξί δηλώνουν την αντίθεσή τους στην «παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές» κάνοντας λόγο «για υποκλοπή του έργου», «στην κάθε καινοτομία – πλατφόρμα που κλέβει τον ταξιτζή και τη χώρα μας» ενώ καταγγέλλουν όλους όσους μέχρι σήμερα φρέναραν το νομοσχέδιο που ήδη βρίσκεται στη Βουλή και αφορά τα ταξί.

Επίσης, το ΣΑΤΑ στην ανακοίνωσή του τονίζει πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών «να νομοθετήσουν με δίκαιο τρόπο, έπεφτε πάνω σε τοίχο που ύψωναν οι θεσμοί». 
Οι ταξιτζήδες επιτέθηκαν και σε οδηγούς ιδιωτικών εταιρειών μετακίνησης που κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας. 
Η πρώτη επίθεση έγινε κοντά στα γραφεία του ΣΑΤΑ όπου πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το χαρακτηριστικό λευκό όχημα που πέρασε από εκεί, περικυκλώθηκε από τους εξαγριωμένους οδηγούς ταξί, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και των ψυχραιμότερων για να μπορέσει να απομακρυνθεί από το σημείο.

Όταν η πορεία διαμαρτυρίας έφτασε στο Σύνταγμα, οι ταξιτζήδες σταμάτησαν και επιτέθηκαν σε δύο ακόμα λευκά οχήματα ιδιωτικής εταιρείας μετακινήσεων, στα οποία προκάλεσαν ζημιές.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA