Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Πάνω από 30.000 πιστοί αναμένονται το Σαββατοκύριακο στη Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Πάνω από 30.000 πιστοί αναμένονται το Σαββατοκύριακο στη Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος!

Πάνω από 30.000 πιστοί (και ίσως και πολύ παραπάνω) από όλα τα μέρη της Ελλάδος και του κόσμου, αναμένονται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, να προσέλθουν το Σαββατοκύριακο 2 - 3 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ στη Βόρεια Εύβοια, για να παρακολουθήσουν από κοντά τους εορτασμούς για την Αγιοκατάταξη του Άγιου Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη...

Πρόκειται για ιστορικές μέρες για την Ορθοδοξία με αποτέλεσμα να παρευρεθούν στους επίσημους εορτασμούς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Όπως προαναφέραμε η προσέλευση του κόσμου αναμένεται να είναι πρωτοφανής (πάνω από 30.000) με εκατοντάδες πούλμαν κ.α., και ως εκ τούτου η Τροχαία εξέδωσε οδηγία για την τροποποίηση της κυκλοφορίας, πέριξ της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ, το Σάββατο και την Κυριακή.

Συγκεκριμένα:

- Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση την Μονή Οσίου Δαυίδ θα πραγματοποιείται ελεγχόμενα και μόνο από την Ε.Ο. Ροβιών-Ιστιαίας.

– Η στάθμευση των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί στους χώρους που θα υποδείξουν οι τροχονόμοι.

– Η αποχώρηση όλων των επιβατικών οχημάτων θα πραγματοποιηθεί μετά την αποχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχου και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

– Η αποχώρηση όλων των λεωφορείων θα πραγματοποιηθεί μετά την αποχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχου και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

– Κατά τις ώρες 17:30-18:15 και 20:30-21:15 του Σαββάτου, θα υπάρξει πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στις οδούς περιμετρικά της Μονής Οσίου Δαυίδ.

– Κατά τις ώρες 6:15-7:00 και 11:30-12:15 της Κυριακής, θα υπάρξει πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στις οδούς περιμετρικά της Μονής Οσίου Δαυίδ.

Οι Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, με βάση το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

18:15 Υποδοχή της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος

18:30 Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, στον οποίον θα χοροστατήσει η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ανάγνωση της Πατριαρχικής Συνοδική Πράξεως αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιακώβου, διατελέσαντος Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

06:00 Έναρξη της Ακολουθίας του Όρθρου.

07:00 Άφιξη της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος.

08:00 Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών το Λιμεναρχείο Αρκίτσας ενισχύει τα δρομολόγιά του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA