Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Εμπλέκονται δικηγόροι, αστυνομικοί, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της Περιφέρειας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Εμπλέκονται δικηγόροι, αστυνομικοί, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της Περιφέρειας

Μεγάλη επιτυχία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ...

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων που είχε απλώσει τα «δίχτυα» του σε Αττική και
σε τουλάχιστον άλλες έξι πόλεις της επαρχίας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες το πρωί, από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με ελεγκτές του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ταυτόχρονα σε πέντε πόλεις της χώρας, αφού είχαν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα στοιχεία, ύστερα από παρακολουθήσεις και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Συνολικά συνελήφθησαν 23 άτομα, ενώ στο κύκλωμα συμμετείχαν 7 τουλάχιστον δικηγόροι, 5 δημόσιοι υπάλληλοι στελέχη της περιφέρειας, καθώς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και ένας υπάλληλος δημόσιου νοσοκομείου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για προβεβλημένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένας εκ των οποίων είναι πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, εκλεγμένος με τη ΝΔ, και ο άλλος στέλεχος της ΝΔ, πρώην αντιδήμαρχος, νυν πρόεδρος σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση από τον Μάρτιο με την εξάρθρωση κυκλωμάτων όπου συμμετείχαν από δημόσιοι υπάλληλοι, μέχρι αστυνομικοί.

Συνελήφθησαν αρχικά επ' αυτοφώρω, σε πόλη της επαρχίας, ένας δικηγόρος, ένας υπάλληλος της περιφέρειας και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι μόλις είχαν καταβάλει από 1.200 ευρώ έκαστος για τα έγγραφα νομιμοποίησής τους στην Ελλάδα. 

Ακολούθησαν οι συλλήψεις άλλων 19 ατόμων. Και οι 23 συλληφθέντες, (16 Έλληνες και επτά αλλοδαποί), μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, μαζί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μεταξύ των επτά αλλοδαπών που έχουν συλληφθεί είναι και πλαστογράφοι, οι οποίοι κατήρτιζαν πλαστά διαβατήρια και άλλα δικαιολογητικά για τους ενδιαφερόμενους. 

Με αυτά και με ψεύτικες βεβαιώσεις συμπλήρωναν τους φακέλους οι δικηγόροι του κυκλώματος και τους έστελναν για έγκριση στις περιφέρειες εκτός Αττικής.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA