Ενίσχυση για την ΑΕΕΠ Χαλκίδα στο μπάσκετ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ενίσχυση για την ΑΕΕΠ Χαλκίδα στο μπάσκετ

Η ΑΕΕΠ Χαλκίδα ανακοίνωσε την απόκτηση του 22χρονου φόργουορντ Γιάννη Λούκα, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα της Εύβοιας στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής...

Η ανακοίνωση της ΑΕΕΠ Χαλκίδα BC

«Η διοίκηση της ΑΕΕΠ ΧΑΛΚΙΔΑ BC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιστροφή στην ομάδα του Χαλκιδαίου ταλαντούχου αθλητή, Γιάννη Λούκα. Ο 22χρονος small forward επιστρέφει στην ομάδα μας, με την οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Γ’ εθνική.

Ο Γιάννης Λούκας γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1996 στη Νέα Λάμψακο Χαλκίδας και έχει ύψος 1.96μ. Ο νέος small forward της ομάδας μας ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 8 ετών από την ΑΓΕ Χαλκίδας όπου αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια πριν μεταγραφή για μία χρονιά στην ομάδα των Ψαχνών. 

Η επιστροφή του στην πόλη της Χαλκίδας, έγινε για λογαριασμό της Α.Ε. Έξω Παναγίτσας, όπου μέσα σε μία σεζόν πρόλαβε να δείξει αρκετά από τα πλούσια προσόντα του με τον Παναθηναϊκό να του κάνει πρόταση. 

Ο Λούκας μετακόμισε για μία διετία στην Αθήνα όπου με το «τριφύλλι» έπαιξε σε Παμπαιδικό και Παιδικό. Μάλιστα, τη σεζόν 2011-12 κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων.

Το 2012 ήρθε και πάλι στη Χαλκίδα όπου με τη φανέλα της Α.Ε. Έξω Παναγίτσας πήρε το βάφτισμα του πυρός στις Εθνικές κατηγορίες. Παρότι ήταν μόλις 16 χρονών αγωνίστηκε τόσο με την εφηβική ομάδα όσο και με την αντρική, η οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.

Το ώριμο παιχνίδι και η σωματοδομή του, δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους ανθρώπους της ΑΕΚ που του έκαναν κρούση και τον ενέταξαν στα «κιτρινόμαυρα» τμήματα του Εφηβικού και της U21. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του, ήταν για ένα χρόνο η Triple Crown και μετά ήρθε η συνεργασία με τον ιστορικό Α.Σ. Πέρα όπου αγωνιζόταν στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ.

Η σεζόν 2016-17 τον βρήκε στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ και πιο συγκεκριμένα στον Ερμή Σχηματαρίου, όπου πραγματοποιώντας καλή χρονιά πανηγύρισε την άνοδο στις Εθνικές κατηγορίες. Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες κι έτσι αναδείχθηκε καλύτερος νέος (rising star) της χρόνιας στα Eviabasket awards. 

Η περσινή σεζόν τον βρήκε να συνεχίζει στην ομάδα του Ερμή όπου συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.

Του ευχόμαστε μια υγιή μπασκετική χρονιά. Γιάννη, καλώς επέστρεψες στο μπασκετικό σου σπίτι για νέες προκλήσεις...»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA