Όλγα Γεροβασίλη: Η πρώτη γυναίκα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Όλγα Γεροβασίλη: Η πρώτη γυναίκα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Γυναικεία υπόθεση το Προστασίας του Πολίτη...

Για πρώτη φορά περνάει σε γυναικεία χέρια το νευραλγικό και απαιτητικό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μάλιστα με δύο γυναίκες στο τιμόνι, την Όλγα Γεροβασίλη και την Κατερίνα Παπακώστα.

Η Ολγα Γεροβασίλη αναλαμβάνει τη θέση του Πάνου Σκουρλέτη, έχοντας δίπλα της, στη θέση της Υφυπουργού την Κατερίνα Παπακώστα.

Τα βιογραφικά των δύο κυριών  

Όλγα Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη γεννήθηκε το 1961 στην Άρτα. Σπούδασε Ιατρική στο ΕΚΠΑ και επέλεξε τον κλάδο της ακτινοδιάγνωσης. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Παππά και έχουν τρία παιδιά.

Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 εξελέγη βουλευτής Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου με τον συνδυασμό Ήπειρος Ανατροπής. Ήρθε δεύτερη, πίσω από τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, λαμβάνοντας 53.543 ψήφους και ποσοστό 24,58%. Παρέμεινε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου του 2016.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 επανεξελέγη βουλευτής Άρτας. Στις 5 Φεβρουαρίου 2015 ορίστηκε Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και στις 18 Ιουλίου 2015 ορκίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος, αξίωμα που διατήρησε μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ανανέωσε τη βουλευτική της θητεία και ορκίστηκε ξανά Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος. Στον ανασχηματισμό της 5ης Νοεμβρίου 2016 ανέλαβε Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στον ανασχηματισμό της 28ης Αυγούστου 2018 υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Κατερίνα Παπακώστα

Με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος που ακολούθησε τη συνάντησή της με τον Πάνο Καμμένο, η Κατερίνα Παπακώστα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που την ήθελαν να συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα και ανέλαβε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης.

Η Κατερίνα Παπακώστα διετέλεσε υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά το 2014.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ το 2000 και επανεκλέχθηκε το 2004, το 2007, το 2012 και τον Σεπτέμβριο του 2015. Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τον Οκτώβριο του 2017, με απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από το 1988.

Τότε η ρήξη είχε έρθει επειδή η κ. Παπακώστα υπερασπίστηκε τον Πάνο Καμμένο στην ολομέλεια της Βουλής, στην κόντρα που είχε με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ανεβαίνοντας στο βήμα της ολομέλειας η κ. Παπακώστα είχε πει πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο». Μάλιστα προχώρησε ακόμα ένα βήμα λέγοντας ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Η Κατερίνα Παπακώστα γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη με τον στρατηγό Θεόδωρο Σιδηρόπουλο και μητέρα δύο παιδιών, του Κωνσταντίνου και της Αγγέλας.

Στις 20 Ιουλίου η κ. Παπακώστα κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος «Νέα Ελληνική Ορμή» (Ν.Ε.Ο.). Όπως σημειώνει η βουλευτής σε δελτίο Τύπου, πρόκειται για ένα κόμμα που τοποθετείται στην κοινωνική κεντροδεξιά και έχει ως προτεραιότητα την κοινωνική ατζέντα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA