Μέχρι την Σκύρο έφτασαν οι Τούρκοι - Επιχείρησαν να δημιουργήσουν «θερμό» επεισόδιο! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
VIANEX
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Μέχρι την Σκύρο έφτασαν οι Τούρκοι - Επιχείρησαν να δημιουργήσουν «θερμό» επεισόδιο!

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη, οι Τούρκοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο, με πρόσχημα την παροχή βοήθειας στο πλοίο που κινδύνευε, καθώς έπλεε ακυβέρνητο ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ...

Σύμφωνα και με το STAR Channel, η Tουρκική ακταιωρός που ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια, διέσχισε το Αιγαίο και έφτασε μέχρι τη Σκύρο, όπου το φορτηγό πλοίο «New Leo» εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Το περιστατικό της διέλευσης της Tουρκικής ακταιωρού στα διεθνή ύδατα, επιβεβαιώνουν και πηγές από το Yπουργείο Ναυτιλίας. 

«Οι Τούρκοι έφτασαν αργά το μεσημέρι 2 ν.μ από το σημείο του ναυαγίου. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τις ελληνικές αρχές είχε ήδη ολοκληρωθεί και τα 14 μέλη του πληρώματος του φορτηγού "NEW LEO" είχαν ήδη μεταφερθεί με ελικόπτερα Super Puma στη Σκύρο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Οι Τούρκοι μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες επιχείρησαν να στείλουν και ελικόπτερο Agusta Bell στην περιοχή του ναυαγίου. 

Στη περιοχή βρίσκονταν δυο Mirage της πολεμικής αεροπορίας που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση. 

Δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς λόγω κακών καιρικών συνθηκών το Τουρκικό ελικόπτερο δεν προσέγγισε και επέστρεψε στην Τουρκία.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα