Πλοίο κινδύνεψε να βυθιστεί κοντά στη Σκύρο: Δύο ναυτικοί τραυματίες - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την διάσωση! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πλοίο κινδύνεψε να βυθιστεί κοντά στη Σκύρο: Δύο ναυτικοί τραυματίες - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την διάσωση!

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (04-12-2019) από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά την οποία παρελήφθησαν 14  μέλη του πληρώματος φορτηγού πλοίου, όλοι από την Ουκρανία...

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε μέσω του «ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ»,  για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του φορτηγού πλοίου «NEW LEO» σημαίας Λιβερίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, το οποίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, παρουσίασε κλίση εξαιτίας μετατόπισης του φορτίου του. 

Ο καπετάνιος ζήτησε την εγκατάλειψή του, καθότι το πλοίο είχε λάβει κλίση περίπου 30 μοιρών. 

Βίντεο με εντυπωσιακά πλάνα από την επιχείρηση διάσωσης ναυτικών που πραγματοποίησαν ελικόπτερα σούπερ πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία.

Συγκεκριμένα, ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκαν από το Αεροδρόμιο Χίου και την 130 Σμηναρχία Μάχης/Αεροπορική Βάση Λήμνου, με σκοπό τη διάσωση του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «New Leo», με σημαία Λιβερίας.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA