Μηταράκης εκθέτει Σπανό: «Είχε συμφωνήσει από την πρώτη στιγμή για την επέκταση της δομής μεταναστών στις Θερμοπύλες» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
EXALCO

Μηταράκης εκθέτει Σπανό: «Είχε συμφωνήσει από την πρώτη στιγμή για την επέκταση της δομής μεταναστών στις Θερμοπύλες»

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στις Θεμοπύλες εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Λαμίας...

Ωστόσο, το Υπουργείο Μετανάστευσης αποκαλύπτει πως από την πρώτη στιγμή είχε συμφωνηθεί η επέκταση της δομής χωρίς να εκφράζονται τότε αντιρρήσεις.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, και του Δημάρχου Λαμιέων, Ευθύμιου Καραΐσκου, το Υπουργείο Μετανάστευσης διευκρινίζει ότι:

«Aναφορικά με την επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, το υπουργείο ενήργησε ύστερα από πρόταση του δημάρχου Λαμιέων, ο οποίος σε συνάντηση με τον κ. Μηταράκη, στις 10 Φεβρουαρίου, πρότεινε την επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, αντί για την δημιουργία νέας δομής στη θέση Μαυρομαντήλα.

Την πρόταση του κ. Καραΐσκου αποδέχτηκε ο κ. Μηταράκης και από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με το οποίον, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, είχαν συστηματική επικοινωνία.

Το αποτέλεσμα των αναλυτικών συζητήσεων, στις οποίες τέθηκε και το θέμα της διοίκησης της δομής, ήταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να εκδοθεί τον περασμένο Μάιο το σχετικό ΦΕΚ χωροθέτησης και άδειας κατασκευής.

Στο διάστημα που ακολούθησε ο κ. Μηταράκης και οι συνεργάτες του διατήρησαν συστηματική επικοινωνία τόσο με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό όσο και με τον δήμαρχο Λαμιέων κ. Καραΐσκο, χωρίς να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις που εκφράζουν σήμερα δημοσίως. Ίσως επηρεάστηκαν από την πρόσφατη επικαιρότητα.

Σημειώνεται ακόμα ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σε επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας πρότεινε άμεση συνάντηση ώστε να καθοριστεί κάθε σχετική λεπτομέρεια».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα