Πισσώνας: Σε αποθήκη - «τρώγλη» του Κελαϊδίτη κάηκε ζωντανή 63χρονη Ινδή που εργαζόταν στο πτηνοσφαγείο (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πισσώνας: Σε αποθήκη - «τρώγλη» του Κελαϊδίτη κάηκε ζωντανή 63χρονη Ινδή που εργαζόταν στο πτηνοσφαγείο (ΦΩΤΟ)

Το συμβάν που σημειώθηκε πριν λίγα 24ωρα στο πτηνοτροφείο  «Κελαϊδίτης ΕΠΕ –Σκαλέζα – Μαζαράκι» στον Πισσώνα έχει προκαλέσει ερωτηματικά και αντιδράσεις...

Συγκεκριμένα μία 63χρονη Ινδή που εργαζόταν εκεί και που διέμενε με την οικογένεια της σε αποθήκη - «τρώγλη» του πτηνοσφαγείου κάηκε ζωντανή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις συγγενείς της κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες που διερευνά η Πυροσβεστική.

Για το τραγικό συμβάν απέστειλε ανακοίνωση στο EviaZoom.gr και η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ, τονίζοντας τα εξής:

«Ο τραγικός θάνατος μια μετανάστριας γυναίκας, ο τραυματισμός του συζύγου της και των δυο γιών τους, εργατών του πτηνοσφαγείου "Κελαϊδίτης ΕΠΕ –Σκαλέζα – Μαζαράκι", μετά από φωτιά που ξέσπασε στο παράπηγμα που διέμεναν, έφερε ξανά στο προσκήνιο τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για τις συνθήκες δουλειάς και ζωής των μεταναστών εργατών.

Δυστυχώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Είναι γνωστό ότι εκατοντάδες μετανάστες αναγκάζονται να ζουν και να εργάζονται στην Εύβοια σε άθλιες συνθήκες, ακόμα και σε εγκαταστάσεις χοιροστασίων.

Το αστικό κράτος, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, διαχρονικά αφήνει απροστάτευτους τους μετανάστες, χωρίς χαρτιά, άδειες παραμονής κλπ για τα οποία απαιτούνται χρονοβόρες και δυσνόητες διαδικασίες,από υποστελεχωμένους οργανισμούς στις οποίες αρκετές φορές πρέπει να καταβληθεί και χρηματικό αντίτιμο.

Δεν είναι θέμα αναλγησίας. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να έχουν τους μετανάστες «στο χέρι», αδύνατους να διεκδικήσουν αξιοπρεπής συνθήκες ζωής και δουλειάς.Είναι θέμα στρατηγικής επιλογής για τη στήριξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Καλλιεργούν την διάσπαση των εργαζομένων σε έλληνες και μετανάστες, για την ένταση της εκμετάλλευσης τόσο των μεταναστών όσο και των ελλήνων εργατών.

Έλληνες και ξένοι εργάτες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Η διέξοδοςβρίσκεται στην οργάνωση και στην κοινή τους πάλη μέσα από τα σωματεία για τη ζωή και τη δουλειά που έχουν ανάγκη σήμερα.

Όσο είναι κριτήριο της οικονομίας η αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών, η επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, η ένταση της εκμετάλλευσης, θα είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, όταν βαδίσει αποφασιστικά στον δρόμο της ανατροπής για να πάρει ο ίδιος στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA