Νέα Δημοσκόπηση: Στις 3 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Οι αναποφάσιστοι στο 16%, πάνω από 60% πιστεύει ότι δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη και για το έγκλημα των Τεμπών (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Νέα Δημοσκόπηση: Στις 3 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Οι αναποφάσιστοι στο 16%, πάνω από 60% πιστεύει ότι δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη και για το έγκλημα των Τεμπών (ΦΩΤΟ)

Στις 3 μονάδες βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών που δημοσιεύτηκε το Σάββατο (01-04-2023)...

Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι 28,5% με απώλειες 1,5%, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση τον περασμένο Νοέμβριο, και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 25,5%, αυξημένο κατά 0,5%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 16%.

Τα άλλα κόμματα:

ΠΑΣΟΚ: 9%

ΚΚΕ: 5,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,5%

ΜεΡΑ 25: 3%

ΕΛΛΗΝΕΣ (ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ): 3%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 6%

---------------------------------------

Το έγκλημα των Τεμπών...

Το έγκλημα των Τεμπών έχει διαμορφώσει το πολιτικό κλίμα και είναι φανερό σε όλες τις μετρήσεις που διεξήχθησαν αυτό το μήνα.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, οι πολίτες παρότι αποδίδουν μερίδιο ευθύνης διαχρονικά σε όλες τις κυβερνήσεις, από την εποχή Σημίτη, ενδεικτικό είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία απάντησε, σε ποσοστό 86%, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι οι περισσότεροι (64%) εκτιμούν ότι δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εικόνα του κυβερνώντος κόμματος έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα, ιδίως στους τομείς εκείνους που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με το δυστύχημα των Τεμπών, όπως η ικανότητα της ΝΔ να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών – έναν δείκτη, στον οποίο μέχρι πρότινος υπερείχε συντριπτικά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – αλλά και να διαχειρίζεται ζητήματα διαφθοράς.

ΕΙΚΟΝΕΣ - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA