Επιστροφή στο Μαξίμου ως Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης - Πλάνα και παραλειπόμενα της ορκωμοσίας... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Επιστροφή στο Μαξίμου ως Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης - Πλάνα και παραλειπόμενα της ορκωμοσίας... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μία μέρα μετά Εθνικές Εκλογές της 25η Ιουνίου 2023 και τον εκλογικό θρίαμβο που πέτυχε με ποσοστό 40,55%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε Πρωθυπουργός και επέστρεψε στο Μαξίμου την Δευτέρα (26-06-2023)...

Αρχικά η Υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού μετέβη στο Μέγαρο της Βουλής και παρέδωσε στον Κώστα Τασούλα τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου. Με τη σειρά του ο Κώστας Τασούλας στις 10:30 το πρωί παρέδωσε τα αποτελέσματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Λίγα λεπτά μετά τις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου παρέλαβε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, διαμηνύοντας ότι θα προχωρήσει «αμέσως στη συγκρότηση κυβέρνησης σκληρής δουλειάς».

Η ορκωμοσία και η επιστροφή στο Μαξίμου...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε την Ηρώδου Αττικού μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο κρατώντας το χέρι της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, μαζί με τα τρία τους παιδιά.

Αφού εισήλθαν στο Προεδρικό παρακολούθησαν την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη γυναίκα και στα παιδιά του αλλά και στους συγγενείς του, όπως οι αδελφές του, Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, οι οποίες του ευχήθηκαν καλή επιτυχία, ενώ τραβήχτηκαν και οι καθιερωμένες φωτογραφίες.

Αργότερα, στο Μέγαρο Μαξίμου τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς για την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής των πρωθυπουργικών καθηκόντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA