Χαλκίδα: Θερμή υποδοχή στον Γιώργο Παπανδρέου - «Έχει ο καιρός γυρίσματα» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα: Θερμή υποδοχή στον Γιώργο Παπανδρέου - «Έχει ο καιρός γυρίσματα» (ΦΩΤΟ)

Θερμή υποδοχή  στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε το παρών στην Χαλκίδα μέσα σε πρωτοφανή μέτρα φύλαξης...
«Τομή με το παρελθόν» για να σταθεί η χώρα στα πόδια της ζήτησε από την Χαλκίδα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην παρουσίαση βιβλίου του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου.
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ
Στην ομιλία του υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός, αναφερόμενος στα γεγονότα του 2009, αλλά και στο σήμερα, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά που έκανε στο ΠΑΣΟΚ.

«Πολλοί πολιτικοί σήμερα, πολλές πολιτικές δυνάμεις, που υπόσχονται είτε την έξοδο από το μνημόνιο, είτε το σκίσιμο του μνημονίου, δεν θέλουν να αποδεχθούν ότι υπήρχε θανάσιμο πρόβλημα στην Ελλάδα του 2009. ‘Καλά ήμασταν παλιότερα’, μας λένε. Για αυτό μιλάνε για επιστροφή στην ‘κανονικότητα’», είπε, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς και στο σύνθημα Ε. Βενιζέλου.
Ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των κυβερνήσεων του, ανέφερε ενδεικτικά μόνο δέκα από τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν, από τον Καλλικράτη και τη Διαύγεια, ως τις προσλήψεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ και τα αντικειμενικά κριτήρια για προαγωγές, για να τα φέρει σε αντιπαράθεση με όσους σήμερα υπόσχονται επιστροφή στο παρελθόν ως «εξαιρετικοί μεταρρυθμιστές σε ομιλίες» που μόλις κατέβουν από το μικρόφωνο αποδομούν όποια μεταρρυθμιστική προσπάθεια έγινε, όπως ειπε.

Απέδωσε ευθύνες στην πενταετία Κ. Καραμανλή για όσα παρέδωσε στην κυβέρνησή του και επιτέθηκε στους «μετά Χριστόν προφήτες και παντογνώστες» για το τι έπρεπε ή δεν έπρεπε να γίνει τότε.

«Ούτε μία ώρα δεν θα άντεχαν το 2010 στη θέση μας», είπε. Επιτέθηκε ακόμα σε «μία δομή και πρακτική πελατειακού καπιταλισμού που είχε δέσει το πολιτικό σύστημα στο άρμα μικρών ή μεγαλύτερων ισχυρών συμφερόντων ενάντια στο δημόσιο συμφέρον». 


«Δεν ήθελαν να στρέψει κάποιος τον προβολέα, το φως, πάνω τους, να βάλει κανόνες, να σταματήσει το πάρτι», είπε, σημειώνοντας με νόημα : «Μακάρι να είχαμε λίγο χρόνο ακόμη για την επανάσταση του αυτονόητου. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα» είπε με νόημα
Χαλκίδα: Θερμή υποδοχή στον Γιώργο Παπανδρέου - «Έχει ο καιρός γυρίσματα» (ΦΩΤΟ)
«Τόλμησα να πω ότι λεφτά, πλούτος σε αυτή την χώρα υπάρχει, αλλά σπαταλιέται, χάνεται ή χαρίζεται και εγώ αυτό θα το σταματήσω. Μακάρι να είχαμε λίγο χρόνο ακόμη. Για την επανάσταση του αυτονόητου. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα».
Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και όχι η πατρίδα το ΠΑΣΟΚ».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA