Δροσιά Χαλκίδας: Ξεσπά η αδελφή του 7χρονου που σκοτώθηκε από φωτοβολίδα πριν 12χρονια το βράδυ της Ανάστασης - «Αν πιστεύεις ότι θα νιώσεις Ανάσταση με "μπαμ μπουμ" μην πας στην εκκλησία...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δροσιά Χαλκίδας: Ξεσπά η αδελφή του 7χρονου που σκοτώθηκε από φωτοβολίδα πριν 12χρονια το βράδυ της Ανάστασης - «Αν πιστεύεις ότι θα νιώσεις Ανάσταση με "μπαμ μπουμ" μην πας στην εκκλησία...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ούτε φέτος δεν έλειψαν ακόμα και οι ακρωτηριασμοί στην Ανάσταση από τις φωτοβολίδες, τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά σε πολλές περιοχές της χώρας κάτι που «ξύπνησε» και τις τραγικές μνήμες από το μακρινό 2011 στη περιοχή της Δροσιάς Χαλκίδας, όταν μάλιστα βρήκε τραγικό θάνατο από φωτοβολίδα ο 7χρονος Χρήστος Σούτζιος...

Την ώρα που ο ιερέας της περιοχής, Διονύσιος Σούτζιος έψελνε το «Χριστός Ανέστη», ο 7χρονος γιος του, Χρήστος, έπεσε αναίσθητος μπροστά στα μάτια του από μια φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο μάτι του, με αποτέλεσμα μετά από 5 ημέρες να χάσει τη ζωή του. 

Για την υπόθεση αυτή είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί τότε ένας 25χρονος Χαλκιδέος, ο οποίος φέρονταν να είναι ο άνθρωπος που πέταξε την μοιραία φωτοβολίδα και για την ιστορία, στο δικαστήριο που είχε γίνει στα Δικαστήρια Χαλκίδας το 2014, ο 25χρονος αθωώθηκε και 6 χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2020 έχασε και εκείνος την ζωή του σε φρικτό δυστύχημα στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ εν ώρα εργασίας. 

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα, μέσω των social media, από την αδελφή του αδικοχαμένου 7χρονου 12 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν...

Συγκεκριμένα, 12 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν και λίγα 24ωρα πριν τη φετινή ανάσταση του 2023, η αδελφή του 7χρονου Χρήστου και κόρη του ιερέα, Γαρυφαλλιά Σούτζιου δήλωσε σε μήνυμα της:

«Θέλω να σας μιλήσω για κάτι προσωπικό που πλέον όταν το ξέρουν πάνω από δύο-τρεις παύει να είναι προσωπικό... Κάτι που είχε συμβεί στην δική μου οικογένεια και αφορά το Πάσχα, την Ανάσταση και θέλω να κάνω μία κουβέντα χωρίς να πει κάποιος να σε δούμε με οίκτο ή να σε λυπηθούμε ή το οτιδήποτε. Απλά το κάνω γιατί αν μπορέσω και σώσω ακόμα και έστω έναν άνθρωπο που σκεφτεί με την λογική ή εκείνη την στιγμή να κάνει την κίνηση να πάρει πίσω το χέρι του εγώ θα είμαι πολύ περήφανη γιατί εγώ το δικό μου το κορμί το πόνεσα, έχω ένα σφίξιμο στο στομάχι...

Αυτό που βλέπεις μπροστά σου είναι το σπίτι μου, ο πατέρας μου και ο αδερφός μου... Εγώ το 2011 λοιπόν έπαψα να έχω παιδική ηλικία και αυτό χάρη σε κάποιον που πήγε να κάνει Ανάσταση χωρίς να σκεφτεί τους γύρω του. Απλά για να περάσει καλά αποφάσισε να απλώσει το χέρι και να πετάξει μια φωτοβολίδα που θα βρεθεί πάνω στον αδερφό μου, θα τον οδηγήσει στο νοσοκομείο και μετά από 5 ημέρες να φύγει από τη ζωή μας και να αφήσει αδέρφια και γονείς πίσω. Όπως ντυθήκατε, βαφτήκατε και περιποιηθήκατε όλοι να πάτε στην Ανάσταση έτσι και η δική μου οικογένεια ασχέτως ότι εμένα ο μπαμπάς μου τυγχάνει να είναι ιερέας...

Έτσι λοιπόν αυτό που θέλω να περάσω με αυτό το βίντεο είναι ότι αν πιστεύεις ότι θα νιώσεις Ανάσταση αν σηκώσεις το κεφάλι και δεις πολλά φώτα να κάνουν "μπαμ μπουμ", μην πας στην εκκλησία να κάνεις Ανάσταση, κάτσε στο σπίτι σου αν νιώθεις ότι μόνο έτσι θα καταλάβεις... Αν έχεις μια ανηψιά, έναν ανηψιό, ένα παιδί που ετοιμάζεται να κανονίζει κάτι τέτοιο με την παρέα του δείξτου αυτό το βίντεο. Μίλησε του ή τουλάχιστον προστάτευσέ τον γιατί είναι κρίμα μια άλλη οικογένεια να περάσει ό,τι και η δική μου... Αυτό το βίντεο το κάνω με σκοπό να αντιληφθούμε κάποια πράγματα που γίνονται γύρω μας... Εύχομαι λοιπόν να βάλουμε μυαλό όσοι χρειάζονται...»

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ τα όσα δήλωσε η αδελφή του 7χρονου: 

Τι είχε δηλώσει το 2019 ο ιερέας για τον τραγικό χαμό του 7χρονου γιου του...

Ο πάτερ Διονύσιος είχε μιλήσει για την τραγωδία στη Δροσιά Χαλκίδας το 2011, όταν ο 7χρονος γιος του Χρήστος Σούτζιος έπεσε αναίσθητος μπροστά στα μάτια του από μια φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο μάτι του. Όπως θυμάται ο ίδιος και εξιστορεί: «το 2011 το Πάσχα, εδώ μπροστά στον ναό, την ώρα που λέγαμε το Χριστός Ανέστη, αρχίσανε οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά και μια από αυτές έφυγε και ήρθε στο παιδί μου».

Ο επτάχρονος Χρήστος βρισκόταν ακριβώς μπροστά από τον ιερέα πατέρα του ντυμένος παπαδάκι όταν η ναυτική φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε και τον πέτυχε στο μάτι με αποτέλεσμα μετά από τέσσερις ημέρες να χάσει τη ζωή του.

«Το μόνο που θυμάμαι είναι όταν του είπα σ’ αγαπάω ένα δάκρυ να βγαίνει από το μάτι του… τίποτα άλλο», αναφέρει ο ιερέας τονίζοντας πως η βαθιά πίστη του τον έσωσε από το να μην τρελαθεί. Ο ίδιος στο τέλος τονίζει «πάλι καλά που ήτανε το παιδί μου».

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA