Χαλκίδα: Πάνω από 127 μετασεισμοί στον Ευβοϊκό κόλπο μετά τους δίδυμους σεισμούς - Σε ετοιμότητα η περιφέρεια | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Πάνω από 127 μετασεισμοί στον Ευβοϊκό κόλπο μετά τους δίδυμους σεισμούς - Σε ετοιμότητα η περιφέρεια

eviazoom στο skaiΑποκλιμακούμενη βαίνει η σεισμική δραστηριότητα στον Βόρειο Ευβοϊκό απ’ όπου προήλθαν οι δύο σεισμικές δονήσεις 5,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Τρίτης. Μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν σημειωθεί 127 μετασεισμοί από 0,9 μέχρι 3,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.  
ΤΟ EVIAZOOM ΣΤΟΝ ANT1
TO EVIAZOOM ΣΤΟ ΣΤΑΡ
Ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, σχεδόν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού, όχι όμως και μια σεισμική δόνηση μεγέθους ανάλογου των 5,1 Ρίχτερ. 

Αντίθετα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, έχει δηλώσει ότι θα περιμένει πέντε 24ωρα για να αποφανθεί αν ήταν ο κύριος σεισμός.
ΤΟ EVIAZOOM ΣΤΟ MEGA
Σύμφωνα με την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, ουδεμία σχέση έχει το ρήγμα της Αταλάντης, με αυτό που έδωσε τους δύο σεισμούς.
 
Η Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες θα παραδώσει στον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το πόρισμά της. 
eviazoom στο skai 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Φάνης Σπανός τόνισε ότι υπήρξε ενημέρωση από τον θάλαμο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παράλληλα με την Διεύθυνση Π.Π. της Περιφέρειας και τη Διεύθυνση Π.Π. της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
 
Η κατάσταση ετοιμότητας, αλλά και η συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα παραμείνει μέχρι να επέλθει ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή.

«Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων έχει διαρκώς, σε επιφυλακή ειδικά μηχανήματα, αντλητικά οχήματα , πυροσβεστικά και εκχιονιστικά , καθώς και ικανό αριθμό ειδικευμένου προσωπικού (ηλεκτρολόγοι –τεχνίτες οικοδόμοι, εργάτες , οδηγοί και χειριστές ) για περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών Πολιτικής Προστασίας, όπως επιβάλλεται από τον σχεδιασμό» τονίζει με ανακοίνωση η δημοτική αρχή.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA