Κάρυστος: Εμποδίζουν επένδυση που έχει εγκριθεί εδώ και 10 χρόνια! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κάρυστος: Εμποδίζουν επένδυση που έχει εγκριθεί εδώ και 10 χρόνια! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κάρυστος: Εμποδίζουν επένδυση που έχει εγκριθεί εδώ και 10 χρόνια! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά... 10 χρόνια παλεύει μια οικογένεια να πραγματοποιήσει μια επένδυση στην Κάρυστο, για την οποία -προσέξτε (!)- έχει συγκεντρώσει και καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά!

ΒΙΝΤΕΟ
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Σε μια περίοδο που η ανεργία έχει βαρέσει κόκκινο και η φτώχεια θερίζει όλα τα στρώματα της κοινωνίας, στη γειτονική κωμόπολη της Εύβοιας, οι τοπικοί «άρχοντες», που έχουν κατά καιρούς καθίσει στην καρέκλα του Δημάρχου, αλλά και συγκεκριμένοι φορείς αρνούνται πεισματικά –άγνωστο για ποιο λόγο- μέχρι και σήμερα να επιτρέψουν την πραγματοποίηση μιας επένδυσης, η οποία είναι καθόλα νόμιμη.

Σκανδαλώδες -μάλιστα- είναι το γεγονός ότι, την ώρα που εδώ και περίπου δέκα χρόνια οι τοπικοί φορείς της Καρύστου «κάνουν τα στραβά μάτια» και σφυρίζουν αδιάφορα για την εν λόγω επιχειρηματική δραστηριότητα που αφορά στην κατασκευή ενός καρνάγιου σε χωροθετημένο και εγκεκριμένο από τον Νόμο σημείο, επιτρέπουν να λειτουργεί στην περιοχή καρνάγιο το οποίο, μέχρι και σήμερα, ΔΕΝ έχει άδεια λειτουργίας!

Μπορεί να ακούγεται τρελό, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Ναι μεν, αλλά...

Ήταν το 2003, όταν το καρνάγιο της πόλης έπρεπε να μεταφερθεί, ένεκα της κατασκευής του λιμανιού, και ο τότε δήμαρχος Θ. Καρύκας ανακοίνωσε ότι όποιος επιθυμούσε θα μπορούσε να κάνει αίτηση για την κατασκευή νέου καρνάγιου, που θα δημιουργούταν σε βιολογικό χώρο, ο οποίος είχε χωροθετηθεί από Γ.Π.Σ. (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) και από τον στρατό.

Τα μέλη της οικογένειας Τσαμπαθώνη αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκο και να προβούν στην επένδυση. Λογάριαζαν όμως χωρίς τους... τοπικούς φορείς.

Τον Μάιο του 2003 έκαναν αίτηση ώστε να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους πληροφορήθηκαν ότι συζητήθηκε μόνο η αίτησή τους, καθώς ουδείς άλλος επιθυμούσε να προβεί στην εν λόγω επένδυση. Για την πρόθεση της οικογένειας να πραγματοποιήσει την επένδυση ήταν ενημερωμένοι τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σ. Πλατυμέσης.

Τον Μάρτιο του 2004, ο Δήμος προέτρεψε την οικογένεια να ολοκληρώσει τον σχετικό φάκελο συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να προβούν στην επένδυση μιας και κανείς άλλος δεν είχε εκφράσει την επιθυμία να διεκδικήσει την ανάληψη του έργου. Έτσι και έγινε και, μέχρι τα τέλη του 2007, ο φάκελος είχε ολοκληρωθεί.

Σημαντικό ρόλο στην ταλαιπωρία που περίμενε την οικογένεια Τσαμπαθώνη έπαιξε, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, η αλλαγή δημάρχου στις αρχές του 2007. Τότε, ο κ. Καρύκας απομακρύνθηκε και ο κ. Σ. Πλατυμέσης ανέλαβε καθήκοντα τοπικού άρχοντα.

Εκείνη την χρονική περίοδο λοιπόν, σε μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, άρχισε να λειτουργεί μια αντίστοιχη επιχείρηση, ένα καρνάγιο.

Όπως καταγγέλλεται μάλιστα, ο Δήμος, παρόλο που το εν λόγω καρνάγιο βρισκόταν κοντά σε σπίτια και δεν διέθετε (ούτε διαθέτει μέχρι σήμερα) άδεια λειτουργίας, αποφάσισε να κάνει «δώρο» στον επιχειρηματία, κατασκευάζοντας μια ειδική ράμπα ώστε να είναι δυνατή η κατασκευή μεγάλων επαγγελματικών σκαφών αδιαφορώντας προφανώς για το γεγονός ότι τα σκάφη περνούσαν δίπλα από τους λουόμενους.

«Ο Νόμος είμαστε εμείς»

Τον Μάρτιο η οικογένεια Τσαμπαθώνη ενημερώθηκε ότι το θέμα της επρόκειτο να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να δοθεί η τελική έγκριση. Αντί όμως να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική αρχή κάλεσε διάφορους φορείς προκειμένου να πουν την γνώμη τους για την επικείμενη κατασκευή του έργου.

Τότε ήταν που τον λόγο πήρε η αδερφή του δημάρχου και, άγνωστο για πιο λόγο, άρχισε να εκστομίζει ύβρεις σε βάρος των μελών της οικογένειας.

Αλγεινή εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι, όπως καταγγέλλει η οικογένεια, όταν πήρε τον λόγο ο πρώην δήμαρχος και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να κλείσει το παράνομο καρνάγιο και να κατασκευαστεί το νέο στην περιοχή που έχει εγκριθεί, η αδερφή του δημάρχου του επιτέθηκε λέγοντας ότι «ο Νόμος είμαστε εμείς και δεν αναγνωρίζουμε άλλους νόμους»!

Από αυτό το σημείο άρχισαν να διαφαίνονται οι... προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής για το έργο που -υπενθυμίζεται ότι- ο ίδιος ο δήμος είχε προκηρύξει!

Μάλιστα, στο «παιχνίδι» μπήκαν και τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία άρχισαν να «δημιουργούν κλίμα» δημοσιεύοντας ψευδείς ειδήσεις κατηγορώντας τα μέλη της οικογένειας για κακουργήματα. Η οικογένεια, σε όλες τις περιπτώσεις αθωώθηκε, χωρίς οι υποθέσεις να πάνε καν στο ακροατήριο.

Η δράση τους όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς, όπως καταγγέλλεται, ο δήμαρχος με την βοήθεια της αδερφής του, παρασύροντας συλλόγους της περιοχής και άλλους τοπικούς -και όχι μόνο- φορείς έκαναν προσφυγή στην Περιφέρεια αποδομώντας την μέχρι πρότινος εγκριθείσα περιβαλλοντική μελέτη. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο ΣΤΕ...


Η οικογένεια έχει συγκεντρώσει πάνω από 300 υπογραφές επαγγελματιών και κατοίκων του νησιού που τάσσονται υπέρ της επένδυσης...
Κάρυστος: Εμποδίζουν επένδυση που έχει εγκριθεί εδώ και 10 χρόνια! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Εντύπωση προκαλεί παράλληλα το γεγονός ότι, ενώ η οικογένεια, με αφορμή την παραπάνω επιχειρηματική κίνηση δέχεται πυρά πανταχόθεν, δεν ισχύει το ίδιο και για τον ιδιοκτήτη του παράνομου καρνάγιου ο οποίος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, απολαμβάνει την προστασία τόσο του Δημάρχου (σ.σ. και του προηγούμενου), όσο και των τοπικών φορέων.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, ενώ από τα έγγραφα που θα δείτε παρακάτω προκύπτει ότι η εν λόγω επιχείρηση λειτουργεί χωρίς άδεια, ακόμα και τα σκάφη του Λιμενικού επισκευάζονται σε αυτή.


Αίσθηση πάντως προκαλεί η τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης κ. Κόλια Ευ., ο οποίος όταν ρωτήθηκε από το zougla.gr αν η επιχείρηση του διαθέτει άδεια λειτουργίας ανέφερε ότι... δεν γνωρίζει! (Σημειώνεται ότι το εν λόγω καρνάγιο λειτουργεί από το 2007).

Επίσης, ακόμα και ο εκπρόσωπος ενός συλλόγου οικοπεδούχων που προσέφυγε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να «αποδομήσει» την περιβαλλοντική μελέτη με την οποία εγκρίθηκε η επένδυση της οικογένειας Τσαμπαθώνη, αναφέρει ότι η Κάρυστος διαθέτει καρνάγιο με το οποίο καλύπτονται οι ανάγκες της περιοχής. Προφανώς αναφέρεται στο... παράνομο.

Πηγή: zougla.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA