Επιμελητήριο Εύβοιας: Έκανε πίσω ο Λαλανίτης, δεν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος - «Παίζει μπάλα» μόνος του ο Λιονάκης! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επιμελητήριο Εύβοιας: Έκανε πίσω ο Λαλανίτης, δεν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος - «Παίζει μπάλα» μόνος του ο Λιονάκης!

Επιμελητήριο Εύβοιας: Έκανε πίσω ο Λαλανίτης, δεν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος - «Παίζει μπάλα» μόνος του ο Λιονάκης!
Λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στο Επιμελητήριο Εύβοιας, ο Γιάννης Λαλανίτης ανακοίνωσε, ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος πρόεδρος, τονίζοντας ότι στηρίζει τον έτερο και μοναδικό υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα, Γιάννη Λιονάκη...

Δείτε την επιστολή που απέστειλε ο Γιάννης Λαλανίτης στον Γιάννη Λιονάκη:

"Αγαπητέ Γιάννη θέλω με την παρούσα επιστολή να σε συγχαρώ κατ’ αρχήν για την  απόφασή σου σε αυτή την δύσκολη για το Επιμελητήριο - για τη Χώρα αλλά και την
οικονομική συγκυρία να διεκδικήσεις τη θέση του Επιμελητηρίου Ευβοίας.

Γνωρίζω ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για την ανάπτυξη του Νομού μας, τις  ίδιες αγωνίες για το μέλλον και της επιχειρηματικότητας σε αυτό τον τόπο. Τα προβλήματα πλέον που αφορούν τις επιχειρήσεις παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις και οδηγούν πολλές από αυτές σε αναστολή της λειτουργίας τους με ότι αυτό συνεπάγεται και για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Γνωρίζω ότι πρεσβεύομε τις ίδιες αρχές και αξίες για τη Χώρα μας, που την θέλουν στην Ε.Ε. και την οικονομία μας στην Ευρωζώνη. Εκεί θέλουμε να είμαστε, εκεί
θέλουμε τα παιδιά μας να διεκδικήσουν την τύχη και τη μοίρα τους.

Αγαπητέ Γιάννη γνωρίζεις επίσης ότι υπερασπίστηκα με σθένος τη δημοκρατική λειτουργία του Επιμελητηρίου, και το δικαίωμα των συναδέλφων μελών του Δ.Σ. να συμμετέχουν στη λειτουργία του θεσμού, κάτι το οποίο ελπίζω ότι θα συνεχίζεις να κάνεις, και από τη νέα σου θέση, αυτήν του προέδρου του Επιμελητηρίου.

Γνωρίζεις τέλος ότι όπου εκπροσώπησα το Επιμελητήριο πάλεψα με όλες τις δυνάμεις μου προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την επιχειρηματικότητα.

Η συμμετοχή μου ως εκπροσώπου του Επιμελητηρίου στην ΕΒΥΤΑΝΥ και η μάχη που δώσαμε μαζί στα συναρμόδια υπουργεία για την θεσμοθέτηση της ΠΟΛ των ιχθυοτροφικών μονάδων αποδεικνύει όσα παραπάνω αναφέρω.

Αγαπητέ Γιάννη είναι γεγονός ότι η κατάσταση στη διοίκηση του Επιμελητηρίου είναι τραγική, στην πιο δύσκολη στιγμή για το Επιχειρείν, είναι επίσης γεγονός η βούληση πολλών συναδέλφων για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, και η χάραξη μιας νέας πορείας για το Επιμελητήριο.

Η περίοδος της προεδρίας του Παναγιώτη Σίμωση (τον οποίο και οι δύο στηρίξαμε κατά το παρελθόν) με τα αρνητικά της αλλά και τα πολλά θετικά της στοιχεία αφήνει πίσω της, όχι συντρίμμια όπως πολλοί ισχυρίζονται αλλά ένα σημαντικό έργο και ένα διεκδικητικό πνεύμα πρέπει να είναι και το πλαίσιο δράσης το επόμενο χρονικό  διάστημα. Οι μεγάλες επιτυχίες της περιόδου Σίμωση (πυρόπληκτα, παραρτήματα,
εκλογές σε όλη την Εύβοια κλπ.) στις οποίες και εσύ έχεις συμμετοχή έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην Επιμελητηριακή πορεία.

Αγαπητέ Γιάννη όπως γνωρίζεις έχω σκεφτεί να διεκδικήσω την προεδρεία του Επιμελητηρίου. Θεωρούσα μεγάλη τιμή να είσαι εσύ ο «Αντίπαλος» μου σε αυτήν την εξόχως τιμητική θέση.

Αντιλαμβανόμενος όμως τη συγκυρία της ομαλότητας της λειτουργίας του Επιμελητηρίου, την ουσιαστική διάλυση του συνδυασμού του Παναγιώτη Σίμωση, την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση εξαιρετικών για μένα φίλων και συναδέλφων και το γεγονός ότι ο στόχος της πλειοψηφίας των μελών του συνδυασμού του Σίμωση για ανανέωση της Δ.Ε., δεν επετεύχθη δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια.

Αυτή μου η στάση δεν είναι λιγοψυχιά και αποχώρηση από μια μάχη, αντίθετα είναι μια υπεύθυνη στάση που δίνει τη δυνατότητα σε μια νέα πλειοψηφία που έχει δημιουργηθεί στο ΔΣ να λειτουργήσει αποτελεσματικά και υπεύθυνα προς όφελος του θεσμού.

Αγαπητέ Γιάννη σου εύχομαι τέλος καλή τύχη, καλή επιτυχία και να αποδειχτείς χρήσιμος στην επιχειρηματικότητα της Εύβοιας."


Άμεση ήταν και η απάντηση του Γιάννη Λιονάκη:

"Ευχαριστώ τον φίλο & συνάδελφο Γιάννη Λαλανίτη για την
εξόχως τιμητική επιστολή του και τον διαβεβαιώνω ότι
προσβλέπουμε στους ίδιους στόχους και όλοι μαζί μπορούμε να εξυψώσουμε το Επιμελητήριο της Εύβοιας και να σταθούμε αντάξιοι, στο ύψος των περιστάσεων που μόνο ευνοϊκές δεν είναι για την επιχειρηματικότητα, την Εύβοια και την Ελλάδα." 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 
Την Δευτέρα 10 Αυγούστου οι εκλογές για το νέο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας - Δείτε το έγγραφο

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA