Eκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου: Δείτε ολόκληρο το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Eκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου: Δείτε ολόκληρο το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Eκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου: Δείτε ολόκληρο το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην προκήρυξη εκλογών πιθανότατα στις 20 Σεπτεμβρίου, αν και δεν προσδιόρισε τη συγκεκριμένη ημερομηνία των εκλογών...

ΒΙΝΤΕΟ
 
Μίλησε για τις προσπάθειες της διαπραγμάτευσης, για το δύσκολο αποτέλεσμα, αλλά ήταν ό,τι το καλύτερο μπορούσε να γίνει. Άφησε και αιχμές για τη στάση των στελεχών της Αριστερής πλατφόρμας και την κατηγόρησε ότι μετέτρεψαν σε μειοψηφία , την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Καθαρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση», ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον ελληνικό λαό ενώ σημείωσε ότι με την συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους πιστωτές, η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου εξάντλησε τα όριά της και τώρα πρέπει να πάρει εκ νέου τον λόγο ο λαός.

Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, είπε ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει ποιος και πως θα εκπροσωπήσει τη χώρα , ποιος και πως θα διαπραγματευθεί το χρέος, ποιος και πως θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανακάμψει η οικονομία.

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στις προσπάθειες που κατέβαλε για την επίτευξη της συμφωνίας τονίζοντας ότι χωρίς την λαϊκή αποφασιστικότητα, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι δανειστές θα είχαν επιβάλλει πλήρως την βούλησή τους και θα μας είχαν οδηγήσει στην καταστροφή. Με την εκταμίευση της πρώτης δόσης είπε ο πρωθυπουργός, αυτή η περίοδος έκλεισε , η οικονομία θα αναπνεύσει και οι τράπεζες θα βρουν τον κανονικό τους ρυθμό.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν πέτυχε την συμφωνία που προσδοκούσε, ότι έγιναν υποχωρήσεις, αλλά όπως είπε είναι μια συμφωνία που στους δεδομένους συντριπτικούς συσχετισμούς και με βάση όσα κληρονόμησε η κυβέρνησή τους, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την συμφωνία, αλλά, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας θα δώσουμε μάχη για να περιορίσουμε τις συνέπειες

Τώρα, είπε ο κ. Τσίπρας αισθάνομαι την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αφήσω στην δική σας κρίση όσα έπραξα, και τα σωστά και τα λάθη και τις παραλείψεις και τα θετικά και με την ψήφο σας θα κρίνετε όσα έγιναν. Στο σημείο αυτό άφησε αιχμές για την στάση της Αριστερής Πλατφόρμας λέγοντας ότι με την θέση τους για ιδεολογική συνέπεια, θέλουν μνημόνιο με δραχμή και τους κατηγόρησε ότι μετέτρεψαν σε μειοψηφία , την κυβερνητική πλειοψηφία.

Επίσης ζήτησε από τον ελληνική λαό, να κρίνει και εκείνους από το παλιό πολιτικό σύστημα που με την σχέση τους με τα κέντρα διαπλοκής καλούσαν την κυβέρνηση να βάλει την υπογραφή της κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία τονίζοντας ότι «επαφίεμαι στην κρίση σας με την συνείδησή μου ήσυχη».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση έδωσε ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής, δήλωσε ότι έχει μπροστά του δύσκολες μάχες για καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής, την φοροδιαφυγή και την αλλαγή του κράτους, πράγματα που όπως είπε απαιτούν καθαρή εντολή και ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA