Χαλκίδα: Κωλοτούμπα Παγώνη για το δωρεάν wifi - Τελικά αφορά μόνο τη παραλία εως 40 χρήστες και με ασύρματο δίκτυο όπως των επιχειρήσεων! Δείτε την ανακοίνωση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Κωλοτούμπα Παγώνη για το δωρεάν wifi - Τελικά αφορά μόνο τη παραλία εως 40 χρήστες και με ασύρματο δίκτυο όπως των επιχειρήσεων! Δείτε την ανακοίνωση

Η κατακραυγή του κόσμου και το δημοσίευμα του EviaZoom.gr με ερωτηματικό στον τίτλο "Χαλκίδα: Θύμισε Σαμαρά! «Φιάσκο» η εξαγγελiα Παγώνη για δωρεάν wifi παντού;" έφεραν σε δύσκολη θέση τον δήμαρχο Χαλκιδέων, ο οποίος άρον άρον εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση, (δείτε τη ΕΔΩ), προχωρώντας σε νέες αντιφατικές δηλώσεις, σε σχέση με αυτά που ανακοίνωσε στις 24 Μαρτίου 2016 σχετικά με το δωρεάν wifi στη πόλη της Χαλκίδας...

Ο Χρήστος Παγώνης, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς, πως παραπληροφόρησε το λαό της Χαλκίδας, λέγοντας τελικά ότι το WiFi εκπέμπει μόνο στη παραλία και κοντά στο δημαρχείο και πως αυτή τη στιγμή μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο 30 - 40 ταυτόχρονοι χρήστες, όπου στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έδωσε στη δημοσιότητα εικόνα που απεικονίζει 47 συνδεδεμένους χρήστες (ανάμεσα τους και εργαζόμενοι του δήμου;) που βρίσκονταν κοντά στο δημαρχείο, κατά τη χθεσινή ημέρα (10/5/2016) και ώρα (13:20), σημειώνοντας επίσης πως παρουσιάζονται συχνές αποσυνδέσεις των χρηστών λόγω πολιτικών ασφαλείας του δικτύου.

Με λίγα λόγια, ο Χ. Παγώνης ενώ στις 24 Μαρτίου 2016 εξέδωσε ολόκληρη βαρύγδουπη ανακοίνωση αφήνοντας να εννοηθεί πως όλοι οι δημότες της Χαλκίδας θα έχουν δωρεάν ίντερνετ, έρχεται τώρα και κάνει την "μεγάλη αποκάλυψη", πως ο Δήμος Χαλκιδέων θα προσφέρει δωρεάν wifi, με τον ίδιο τρόπο που το πράττουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις της Χαλκίδας, οι οποίες το προσφέρουν και με καλύτερο σήμα μάλιστα.

Παράλληλα, ενοχλημένος από την ένταση της κριτικής, ο Χρήστος Παγώνης, ασχημονεί κατά του EviaZoom και παράλληλα επιβεβαιώνει πως ουδέποτε έχουμε ζητήσει οποιαδήποτε ενημέρωση ή διευκρίνιση από κάποια Υπηρεσία του Δήμου Χαλκιδέων.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση - απάντηση του Χρήστου Παγώνη και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

Με αφορμή διαδικτυακό δημοσίευμα που φέρει ως τίτλο “Φιάσκο η εξαγγελία Παγώνη για δωρεάν wifi παντού”και εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τη λύπη μας για την προσπάθεια απαξίωσης του έργου, όχι μόνο του Δημάρχου Χαλκιδέων Χ. Παγώνη, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει τη Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου, υπογραμμίζουμε τα εξής:

Το WiFi που εκπέμπει στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χαλκιδέων (Κόκκινο Σπίτι – Παλαιά γέφυρα) είναι σε δοκιμαστικό επίπεδο (Final test- Quality assurance), όπως εξαρχής ανακοινώσαμε και εξυπηρετείται από μία σύνδεση ADSL 24 Mbps . Στο τελικό παραδοτέο έργο θα εξυπηρετείται από 3 VDSL (30 Mbps έκαστη) με την προοπτική να υποστηρίζει 250- 400 χρήστες ταυτόχρονα.

Ήδη με την υπάρχουσα υποδομή μπορούν να εξυπηρετηθούν 30- 40 ταυτόχρονοι χρήστες. Στην παρούσα φάση υλοποιήσεως του έργου, είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάζονται συχνές αποσυνδέσεις των χρηστών λόγω πολιτικών ασφαλείας του δικτύου.

Στην εικόνα που επισυνάπτεται παρουσιάζονται οι χρήστες τη σημερινή ημέρα (10/5/2016) και ώρα (13:20), με 47 συνδεδεμένους χρήστες , με διάρκεια συνδέσεως από 2 έως περισσότερα των 25 λεπτών της ώρας.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο “ενημερωτικό” site, ουδέποτε έχει ζητήσει οποιαδήποτε ενημέρωση ή διευκρίνιση από κάποια Υπηρεσία του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο της εγκυρότητας και αντικειμενικότητας των πληροφοριών που προσφέρει απλόχερα στους αναγνώστες του. Αν το είχε πράξει, η επιλογή λέξεων και φράσεων όπως “φιάσκο” , “βαρύγδουπες” και “δεν παίζει” (!), μάλλον δεν θα υπήρχαν.

Κάποιες φορές όμως, κάποιες σελίδες κιτρινίζουν και δεν είναι λόγω της άνοιξης...

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA