Φωτιά στην Κάρυστο: Καίγονται σπίτια! Εκκενώθηκε οικισμός - Ο αέρας δεν αφήνει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να πετάξουν (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Φωτιά στην Κάρυστο: Καίγονται σπίτια! Εκκενώθηκε οικισμός - Ο αέρας δεν αφήνει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να πετάξουν (ΦΩΤΟ)

Δείτε τι έγινε νωρίτερα στην Κάρυστο...

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 8:05 το πρωί του Σαββάτου (13-08-2016) σε δασική έκταση στην περιοχή της Καρύστου - Η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τον παραλιακό οικισμό Πόρτο Λάφια και σύμφωνα με πληροφορίες έκαψε δυο σπίτια, ενώ ο οικισμός εκκενώθηκε.

Στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στερεάς στη Λαμία σήμανε συναγερμός και στο σημείο πήγαν ισχυρή εναέρια και επίγεια πυροσβεστική δύναμη.

Λόγω των ισχυρών ανέμων όμως η μάχη με τις φλόγες είναι άνιση. Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και τα πέντε αεροσκάφη που σηκώθηκαν για να βοηθήσουν, λίγο αργοτερα αποσύρθηκαν επειδή στην περιοχή οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί.
Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, και συγκεκριμένα 52 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο, 5 οχήματα του Δήμου, 2 Καναντέρ και 3 ελικόπτερα.

Κάηκαν δύο σπίτια στον οικισμό Πόρτο Λάφια ο οποίος εκκενώθηκε - Ο δυνατός αέρας δυσκολεύει τη δουλειά των πυροσβεστών

Μιλώντας στο 1ο Πρόγραμμα, ο δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος, είπε πως οι φλόγες πέρασαν μέσα από έναν παραθεριστικό συνεταιρισμό και κάηκαν σπίτια, ενώ κινδύνεψαν και ζωές. Ανέφερε ακόμη, πως η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA