Χαλκίδα: Τρεις σύλλογοι κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους την Κυριακή (22/1) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Τρεις σύλλογοι κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους την Κυριακή (22/1)

Αναλυτικά:

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 το απόγευμα ο Σύλλογος «Το Αλωνάκι». O Σύλλογός θα πραγματοποιήσει Αγιασμό και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην αίθουσα του, ενώ θα ακολουθήσει εκδήλωση με θέμα: «Πρόσωπα μιας άλλης εποχής … στο Αλωνακοχώρι» (Ηθογραφία-τραγούδι -χορός).

Είσοδος ελεύθερη.

Επίσης, Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 19:30 στο Ξενοδοχείο «Λούσυ» ο «Σύλλογος των εν Χαλκίδι Κυμαίων». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί, επίσης, με διάλεξη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρίας Ελένης-Σελήνης Ψωμά του με θέμα «Η αρχαία Κύμη. Παλιά και νέα ερωτήματα».

Τέλος, Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου θα κόψει την πίτα της και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας. Η λόγω των ειδικών συνθηκών των περασμένων ημερών – αναβληθείσα εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΟΠΣΕ, ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο Δ. Α. Κ. «Μελίνα Μερκούρη» της Χαλκίδας με την παρουσία και συμμετοχή εκατοντάδων χορευτών των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA