Τραγωδία με τη συντριβή του ελικοπτέρου του Στρατού στην Ελασσόνα - Τέσσερις νεκροί, μία επιζήσασα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Τραγωδία με τη συντριβή του ελικοπτέρου του Στρατού στην Ελασσόνα - Τέσσερις νεκροί, μία επιζήσασα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Τέσσερις επιβαίνοντες είναι νεκροί και μία γυναίκα είναι βαριά τραυματισμένη και μεταφέρεται στο νοσοκομείο από τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Χιούι σε δύσβατη περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας...

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ νεκροί είναι ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.

Εκτός κινδύνου είναι η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα η οποία ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια και μεταφέρεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης
Ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής

Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκεται ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ με εντολή του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα. 
Η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα  (η μοναδική που σώθηκε)
Ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας
Ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου
 
Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου. Όπως αναφέρει το kozanilife.gr, στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, κοντά στην Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας, υπάρχουν πεσμένα καλώδια από κολόνα της ΔΕΗ. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το ελικόπτερο συγκρούστηκε με τα καλώδια ή αν κατά την πτώση του τα παρέσυρε.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν το ελικόπτερο νωρίς το πρωί και μετά από λίγο η περιοχή δεν είχε ρεύμα.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA