Χαλκίδα: Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή (7/5) λέει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα: Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή (7/5) λέει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας

Σε αντίθεση με άλλες φορές, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας αποφάσισε να μην ανοίξουν τα καταστήματα της Χαλκίδας την Κυριακή 7 Μαίου 2017, ως ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας για την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων...

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφουν η πρόεδρος Βούλα Αγιοστρατίτη και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Φρουδαράκης:

Όπως είναι πλέον γνωστό στο πανελλήνιο, μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και τις σχετικές δηλώσεις του κ. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στον Τύπο, η ουσιαστική απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι προ των πυλών.

Η Κυβέρνηση και η Τρόικα μοιάζει να αγνοούν την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και φαίνεται να εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και πολυεθνικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

Η ΕΣΕΕ, οι Ομοσπονδίες και οι Εμπορικοί Σύλλογοι, δεν παλέψαμε 6 χρόνια για το κορυφαίο αυτό θέμα, ώστε να τα παρατήσουμε τώρα. Η απελευθέρωση σε συγκεκριμένες –μεγάλες- περιοχές, θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό αποτέλεσμα τις 52 εργάσιμες Κυριακές του χρόνου. Μία τέτοια επιλογή, το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και η εξαγωγή κεφαλαίων που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία.

Ενόψει όλων αυτών, η Ομοσπονδία μας ακολουθεί τη γραμμή της ΕΣΕΕ που αποφάσισε κατά το χθεσινό της Διοικητικό Συμβούλιο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς.

Είναι απαραίτητο τώρα να δείξουμε την δύναμή μας. Ζητούμε από τους Βουλευτές του Νομού μας να μην στηρίξουν και να μην ψηφίσουν στην Βουλή την απελευθέρωση των Κυριακών.

Το λάθος των Κυριακών δεν μπορεί να διορθωθεί με λάθος!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA