ΟΛΝΕ Εύβοιας - Βουλή: Επίθεση Κεδίκογλου σε Κουρουμπλή για τα «μάτια» του Παπανδρέου - «Ο εκλεκτός σας δεν έχει μεταπτυχιακό τίτλο και το χειρότερο είναι ότι προπηλακίζει...» - Εσείς τους διορίζατε ως κοτσαμπάσηδες, στείλτε τον στον εισαγγελέα αν προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΟΛΝΕ Εύβοιας - Βουλή: Επίθεση Κεδίκογλου σε Κουρουμπλή για τα «μάτια» του Παπανδρέου - «Ο εκλεκτός σας δεν έχει μεταπτυχιακό τίτλο και το χειρότερο είναι ότι προπηλακίζει...» - Εσείς τους διορίζατε ως κοτσαμπάσηδες, στείλτε τον στον εισαγγελέα αν προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες...» (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Το 'χει πάρει προσωπικά ο Σίμος να «διώξει» τον Παπανδρέου από τον ΟΛΝΕ...

Σε επίθεση μετατράπηκε η επίκαιρη ερώτηση του Σίμου Κεδίκογλου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για το γνωστό θέμα με τον διορισμό του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας, Ανδρέα Παπανδρέου.

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί τα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή:
 
Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε:

Ας δούμε την ουσία της υπόθεσης του διαβόητου Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας. Έγινε μια διαγωνιστική διαδικασία. Αποκλείστηκαν αυτοί που δεν είχαν μεταπτυχιακό και μετά αποκαλύφθηκε ότι ο επιλεγείς Διευθύνων δεν είχε μεταπτυχιακό ενώ η επιτροπή έλεγε ότι είχε μεταπτυχιακό, και αυτός μετά ζητάει και τα ρέστα, λέει ότι φταίει η επιτροπή. Γίνεται η διαγωνιστική διαδικασία όπως ορίζει ο νόμος 3429 του 2005. Γίνεται προκήρυξη στην οποία αναφέρεται ότι θα συνεκτιμηθούν οι μεταπτυχιακοί τίλοι σπουδών και βγαίνει η απόφαση που λέει ότι μετά την διαγωνιστική διαδικασία επελέγη ο εκλεκτός σας κ.Παπανδρέου. Και εδώ αρχίζουν τα όργανα. Γιατί στο σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής αποκλείονται 16 άνθρωποι, μένουν 8 άτομα και προτάσσετε ο εκλεκτός σας,ο κ.Παπανδρέου, για τον οποίο αναφέρεται ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίλου σπουδών τραπεζικής χρηματοοικονομικής του ανοικτού πανεπιστημίου Κύπρου. Αυτή είναι η απόφαση της επιτροπής. 

Και φυσικά επειδή ουδέν κρυπτών από τον ήλιο, αποκαλύπτεται ότι ο κ.Παπανδρέου δεν έχει μεταπτυχιακό τίτλο. Και εδώ άρχίζουν τα γέλια. Γιατί ο κ.Παπανδρέου ζητάει τα ρέστα. Λέει ότι εγώ δεν έκανα τίποτα, κατηγορεί την επιτροπή ότι φταίει και στο πλευρό του έχει τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μάλιστα και επιστολή του προς εσάς όπου σας λέει ότι το πρόβλημα έχει προκύψει από την απόφαση της επιτροπής. Μάλιστα επικαλείται και μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι. Και το Κεντάκι το γράφει με α... Άμα κάνει μεταπτυχιακά στα Αγγλικά και δεν ξέρει πως γράφεται το Κεντάκι, μου κάνει εντύπωση. 'Ομως είναι σοβαρά τα πράγματα κύριε Υπουργέ, γιατί όταν κατηγορεί την επιτροπή υπάρχουν συνέπειες.

Βάσει του άρθρου 28 το Ν. 4305 η Επιτροπή όφειλε να προβεί σε αυτεπάγγελτο έλεγχο της γνησιότητας των δικαιολογητικών και εν γένει οφείλει να μεριμνά για τη συνδρομή ή μη των νομίμων προϋποθέσεων που έχει υποβάλλει ο υποψήφιος. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα για παράβαση καθήκοντος, υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως δύο ετών, εάν αυτή η πράξη δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη. Είναι σοβαρές οι κατηγορίες του Διευθύντος Συμβούλου εναντίον της επιτροπής.

Στη συνέχεια και προς έκπληξη όλων, ο Σίμος Κεδίκογλου άφησε να παίξει από το κινητό του, μία τηλεφωνική συνομιλία του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου, όπως είπε, με δημοσιογράφο ραδιοφωνικού σταθμού, στην οποία ανακοινώνεται, ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση του κ. Παπανδρέου.

Η απάντηση Κουρουμπλή

Περίμενα από τον κ.Κεδίκογλου να έχει ένα μέτρο στο λόγο του. Κύριε Κεδίκογλου τις προκάτοχες διοικήσεις τις είχατε διορίσει με διαγωνισμό; Για να ξέρει ο ελληνικός λαός πως κυβερνούσατε. Τους διορίζατε ως κοτσαμπάσηδες, αυτό κάνατε. Και ο προκάτοχος μου ο κ.Δρίτσας με την ευαισθησία που έχει στα ζητήματα διαφάνειας και δημοκρατίας, έκανε μία υπέρβαση και προκήρυξε διαγωνισμό. Έγινε διαγωνισμός, υπεβλήθησαν τα δικαιολογητικά όπως προβλέπει ο νόμος 3429 και συνεκροτήθει η επιτροπή. Η επιτροπή κατέληξε σε τρία άτομα εκ των οποίων ο Υπουργός επιλέγει το ένα. Το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο εγκαλείτε, είχε όλα τα τυπικά προσόντα που προβλέπει ο νόμος. Τι προβλέπει ο νόμος; Πτυχίο ανωτάτης σχολής, υπάρχει, και πενταετής εμπειρία, υπάρχει εμπειρία 22 χρόνων. Τι άλλο έλεγε συνεκτιμάται; Σπουδές μεταπτυχιακές, όχι τίτλος μεταπτυχιακός, το λέει ρητά η προκήρυξη. Υπάρχουν λοιπόν σπουδές στο πανεπιστήμιο της Κύπρου και στο ΤΕΙ Αθηνών. 

Ως εκτούτου τέθηκε το θέμα από πλευρά σας ότι εδώ υπάρχει πρόβλημα. Κάνατε καταγγελίες, διάφοροι πολίτες. Η υπόθεση πήγε στην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης η οποία καταλήγει ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα για τον διορισμό του συγκεκριμένου ανθρώπου. Για πρώτη φορά κύριε Κεδίκογλου έγινε διαγωνισμός με τέτοια διαδικασία και δεν έγινε απευθείας διορισμός, αυτή είναι η αλήθεια και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δευτερολογία Κεδίκογλου

Τώρα θα έλεγα ότι η απάντηση είναι για γέλια, αλλά δυστυχώς στην Εύβοια κλαίμε με αυτά που γίνονται. Κύριε Υπουργέ αποκλείστηκαν 16 άτομα από την διαγωνιστική διαδικασία γιατί δεν είχαν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών; Για αυτά που είπατε για το παρελθόν, όταν δημιουργήθηκε ο Οργανισμός δεν ήταν ΔΕΚΟ. Με το που έγινε περιελήφθη στις διατάξεις του νόμου και έπρεπε να γίνει η διαγωνιστική διαδικασία. Δεν ήταν από την καλή σας την καρδιά, δεν κάνατε υπέρβαση ακολουθώντας το νόμο. Φθάσαμε και σε αυτό το σημείο; Να λέτε ότι είναι δημοκρατική υπέρβαση όταν ακολουθείτε το νόμο.»

Ακούστε τι κάνει ο εκλεκτός σας. "Σπάει" συμβάσεις για να κάνει απευθείας αναθέσεις, προσλαμβάνει γαμπρούς Υπουργών, γιους Γενικών Γραμματέων, καταθέτω στα πρακτικά τις απευθείας αναθέσεις που κάνει, πήγε να το κάνει και με τους δικηγόρους , αλλά επειδή με το Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας τα βρήκε σκούρα, ορίστε η απόφαση που ορίζει απευθείας ανάθεση σε δικηγόρο, ορίστε η απόφαση που το ανακαλεί., αφού έφαγε ξύλο από τους δικηγόρους της Χαλκίδας, μεταφορικά το λέω.

Αλλά το χειρότερο κύριες Υπουργέ, είναι ότι προπηλακίζει, απειλεί με απόλυση τους εργαζόμενους και αυτό δεν το λέω εγώ. Υπάρχουν δημοσιεύματα και πάνω απ’ όλα η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Λιμάνια που τον καταγγέλλει. Αυτός είναι ο εκλεκτός σας, αυτός είναι ο άνθρωπος που υπερασπίζεστε, αυτός είναι ο άνθρωπος που τοποθετήσατε παράτυπα και θα σας πάει στα δικαστήρια γιατί ήδη υπάρχουν προσφυγές στη δικαιοσύνη. Αν δεν ευθύνεται ο κύριος διευθύνων, ευθύνεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου σας. Οπότε διαλέξτε ποιον θα παραιτήσετε, εκτός αν έχετε εσείς την ευθυξία να παραιτηθείτε ο ίδιος.

Η δεύτερη απάντηση Κουρουμπλή

Σήμερα ο αγαπητός συνάδελφος έκανε ένα ατόπημα. Έφερε στο κοινοβούλιο μία τηλεφωνική επικοινωνία που δεν ήταν σε ζωντανή εκπομπή, του συνεργάτη μου με έναν δημοσιογράφο. Και θα πρέπει να υπάρξουν οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου. Είναι λάθος αυτό να γίνεται και στο βωμό της αντιπολίτευσης να επιστρατεύουμε τέτοιους μεθόδους που υπονομεύουν την δημοκρατία. Τώρα εάν ο συγκεκριμένος πρόεδρος προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες μπορείτε να τον στείλετε στον εισαγγελέα. Σας προτρέπω να τον στείλετε. Δεν με ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Εμένα με ενδιαφέρει να πάει το λιμάνι καλά, να πάει ο οργανισμός καλά, να αναπτυχθεί η περιοχή. Απο κει και πέρα αν προβαίνει σε τέτοια πράγματα, να τον στείλετε στον εοισαγγελέα., είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA