Επιμελητήριο Εύβοιας: Ο Μαραγκός «καρφώνει» την Αγιοστρατίτη - «Ο ύποπτος ρόλος των Ομοσπονδιών...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επιμελητήριο Εύβοιας: Ο Μαραγκός «καρφώνει» την Αγιοστρατίτη - «Ο ύποπτος ρόλος των Ομοσπονδιών...»

Ο Γιάννης Μαραγκός, μέλος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Προσπαθούν να μας πείσουν πως οι 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία έως 50.000 ευρώ για όσους τέθηκαν εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι κάτι που εναγωνίως περίμεναν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το να προσπαθεί να το κάνει αυτό η εκάστοτε κυβέρνηση, πιεζόμενη από τους θεσμούς, άσχετα αν το θέλει ή όχι, άσχετα εάν το θεωρεί δίκαιο για τους ασφαλιζόμενους ή όχι, αλλά κάτω από την ασφυκτική πίεση των δανειστών, το καταλαβαίνω. Το να το δέχονται όμως η Ε.Σ.Ε.Ε., οι ομοσπονδίες και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι η τέλεια ρύθμιση είναι κάτι έξω από την σφαίρα της ανθρώπινης φαντασίας.

Η ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων και η πρόεδρος της αδιαφορούν εάν το ποσόν που ζητείται να τεθεί σε ρύθμιση είναι το πραγματικό ποσόν ή πλασματικό. Φτάνει μόνο να σκεφτεί κανείς ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των οκτώ ετών της κρίσης τα ποσά που προέκυπταν από οφειλές είναι ως μη γενόμενα, αφού οι ασφαλισμένοι «ανασφάλιστοι» δεν είχαν τη δυνατότητα θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας και ως εκ τούτου ήταν εκτός φαρμακευτικής και νοσοκομειακής κάλυψης.

Η ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων της Ευβοίας και η πρόεδρος της, μέσω του ανώτατου οργάνου της Ε.Σ.Ε.Ε., συνηγορεί να συμμετέχουν τα μέλη τους σε μια άδικη ρύθμιση που σε πολλές περιπτώσεις αντιστοιχεί με το διπλάσιο της πραγματικής οφειλής του ασφαλισμένου.

Ο κύριος ρόλος της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων της Ευβοίας εκπροσωπούμενη από την πρόεδρο της είναι η υποστήριξη των μελών της, η ανάδειξη των προβλημάτων του εμπορίου, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους έναντι της πολιτείας και όχι οι πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και ότι άλλου είδους εκδηλώσεις, όπως συνηθίζεται να κάνει. Αυτό ανήκει στις αρμοδιότητες των οργανισμών του εκάστοτε Δήμου στην Εύβοια και απ’ ότι έχει αποδειχθεί οι πρόεδροι αυτών των οργανισμών με τους συνεργάτες τους ξέρουν να το κάνουν πολύ καλά, με ή χωρίς την βοήθεια της ομοσπονδίας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA