Γλύφει εκεί που έφτυνε! Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας μετατράπηκε ξαφνικά σε συνήγορο των Δικαστών και Εισαγγελέων - Λίγους μήνες πριν όμως είχε καταγγείλει Δικαστή της Χαλκίδας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Γλύφει εκεί που έφτυνε! Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας μετατράπηκε ξαφνικά σε συνήγορο των Δικαστών και Εισαγγελέων - Λίγους μήνες πριν όμως είχε καταγγείλει Δικαστή της Χαλκίδας!

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με τους κυρίους που κάθονται στο προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας οι οποίοι θεωρούν προφανώς ότι απευθύνονται σε ανοϊκούς αναγνώστες και σε λαό ηλιθίων, προσβάλλοντας αν μη τι άλλο και τον συγκεκριμένο επιστημονικό φορέα που εκπροσωπούν...

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για τους Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Χαλκίδας (δείτε ΕΔΩ) και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του EviaZoom.gr με την φωτογραφία-ντοκουμέντο που απεικονίζεται Δικαστής να τρώει με δικηγόρο σε ταβέρνα της Χαλκίδας (δείτε ΕΔΩ), ενημερωθήκαμε ξαφνικά προς μεγάλη μας έκπληξη ότι εκδόθηκε ανακοίνωση από το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας (την οποία δεν απέστειλε ποτέ στο EviaZoom.gr) η οποία στην ουσία αποτελεί πιστή αντιγραφή του κειμένου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, μιλώντας ξανά αόριστα και χωρίς ονόματα, όπου σε ρόλο συνηγόρων δήλωσαν την στήριξη τους και αυτοί με θερμά λόγια για όλους τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Χαλκίδας και επανέλαβαν τις αστειότητες της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, περί δήθεν ανεπίτρεπτων και συκοφαντικών δημοσιευμάτων κατά Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών που υπηρετούν στην Εισαγγελία Χαλκίδας.

Μάλιστα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Τα μέλη μας έχουν ταχθεί στην υπηρεσία της Δικαιοσύνης και ως συλλειτουργοί αυτής, έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους ανεξαιρέτως τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς της πόλης μας και συμπορεύονται μαζί τους για την ορθή απονομή της.

Το κύρος και το ήθος όλων των υπηρετούντων Δικαστών και Εισαγγελέων στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιφέρεια του Νομού μας, έχει αποδειχτεί υψηλό, η δε κατάρτισή τους πλήρης. Η ακεραιότητα όλων ανεξαιρέτως των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών που υπηρετούν στην πόλη μας ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων τους και η ορθότητα των ενεργειών τους, επιβεβαιώνεται και από τις ίδιες τις διαδικαστικές ενέργειες συμμόρφωσης σε αυτές, όσων αβάσιμα προηγούμενα δημόσια τις επικρίνουν.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας, διακηρύσσει ρητά και κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση, ότι όλοι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της πόλης μας επιτελούν το καθήκον τους στο ακέραιο και υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, τάσσεται αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο τους και διατυπώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι με τον θεσμικό του ρόλο, που η ελληνική πολιτεία του έχει προσδώσει, θα σταθεί απέναντι σε οιονδήποτε, εντελώς αβάσιμα και αυθαίρετα, δυσφημεί και σπιλώνει θεσμούς και πρόσωπα που υπηρετούν αυτούς».

Η ανακοίνωση καταλήγει με τα εξής λόγια που μόνο σαν κακόκουγουστο αστείο φαντάζουν: 

«Οιοσδήποτε πολίτης έχει αποδείξεις για παράνομες πράξεις ή μεμπτές πρακτικές τον καλούμε να απευθύνεται εγκαίρως στην Εισαγγελία και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας για τη νόμιμη διερεύνηση με τη δική μας ταυτόχρονη αρωγή».

Διαβάζοντας λοιπόν την συγκεκριμένη ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλογου Χαλκίδας, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι άφθονο γέλιο στο αναγνωστικό κοινό, και γιαυτό φυσικά φρόντισαν οι ίδιοι οι συντάκτες του κειμένου, οι οποίοι με αυτά που γράφουν, καταφέρνουν να εκθέτουν βαριά τους εαυτούς τους και περισσότερο τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Χαλκίδας, αντί φυσικά να τους προστατεύσουν, όπως ήταν και ο στόχος τους.

Διότι ακριβώς πριν πέντε μήνες και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2017, το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας έλεγε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που λέει σήμερα.

Συγκεκριμένα είχε εκδώσει δριμύτατη επιθετική καταγγελτική ανακοίνωση κατά του Δικαστή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, ονόματι, Μιχάλη Ντόστα, τον οποίο κατηγόρησαν δημόσια για προσβλητική, απρεπή και απαράδεκτη συμπεριφορά σε βάρος του συναδέλφου τους, δικηγόρου, Διονύσιου Ζλακώνη την ώρα μιας δίκης, στην οποία ο συγκεκριμένος δικηγόρος ήταν συνήγορος κατηγορουμένου. Μάλιστα στη δίκη σημειώθηκε επεισόδιο και διεκόπη τελικά αφού ο συγκεκριμένος δικηγόρος ζήτησε την εξαίρεση του συγκεκριμένου Δικαστή ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα του.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Χαλκίδας δήλωνε αγανάκτηση στην ανακοίνωση λέγοντας μάλιστα ότι επιφυλασσεται αναφορικά με τις ενέργειες του για την περαιτέρω αντιμετώπιση του ως άνω ζητήματος.

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, όμως, τον δεόντα από το νόμο και το Σύνταγμα της χώρας σεβασμό από τους λοιπούς λειτουργούς της δικαιοσύνης», έλεγε με οργή ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας.
 
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση που εξέδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας για Δικαστή της Χαλκίδας:

«Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, αφού ενημερώθηκε και προφορικά από τον Πρόεδρο του, καταδικάζει απερίφραστα το συμβάν που έλαβε χώρα την 8/12/2017 ενώπιον του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας αναφορικά με την απρεπή και απαράδεκτη συμπεριφορά από τον Πρόεδρο του ως άνω Δικαστηρίου σε βάρος του μέλους του Δ.Σ κ. Διονυσίου Ζλακώνη και εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την πλήρη αγανάκτηση του για το ανωτέρω γεγονός, συμπαρίσταται δε αμέριστα στον συνάδελφο μας και θα βρίσκεται στο πλευρό του σε κάθε ενέργεια του αναφορικά με το συμβάν προς προάσπιση των δικαιωμάτων του.

Η παραπάνω συμπεριφορά είναι προσβλητική όχι μόνο ως προς τον παραπάνω συνάδελφο, αλλά αντανακλά και αφορά όλους τους δικηγόρους της Χαλκίδας. Σημειώνεται, ότι μέρος των ανωτέρω έλαβαν χώρα και ενώπιον του Προέδρου του Δ.Σ. του Δ.Σ. Χαλκίδας, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε κληθεί από το Δικαστήριο για να προσέλθει προς εκτόνωση της μέχρι τότε δημιουργηθείσας έντασης και παρά ταύτα η προσέλευση του αγνοήθηκε επιδεικτικά από τον κο Πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Στο παρελθόν, έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές, ότι ο Δικηγόρος είναι άμισθος και ισότιμος με τους λοιπούς, συλλειτουργός της Ελληνικής Δικαιοσύνης και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Οι Δικηγόροι της Χαλκίδας είμαστε πάντοτε πρόθυμοι να παρέχουμε οιαδήποτε συνδρομή μας ζητηθεί, που εκφεύγει ακόμη και των υποχρεώσεων μας, για την ορθή και λειτουργική απονομή της δικαιοσύνης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, όμως, τον δεόντα από το νόμο και το Σύνταγμα της χώρας σεβασμό από τους λοιπούς λειτουργούς της δικαιοσύνης.

Τέλος, ως Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας, δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον και δηλώνουμε ρητά ότι επιφυλασσόμαστε αναφορικά με τις ενέργειες μας για την περαιτέρω αντιμετώπιση του ως άνω ζητήματος».

Μάλιστα ο Διονύσης Ζλακώνης είχε γράψει μεταξύ άλλων και στη σελίδα του στο facebook ότι ο συγκεκριμένος Δικαστής απέτρεπε να φανεί η αλήθεια στη δίκη και ότι συμπεριφέρθηκε βάναυσα στον ίδιο και στον πελάτη του την ώρα της δίκης!! Επίσης έγραφε ότι ο Δικαστής κατέλυσε το Σύνταγμα και ότι έδωσε παράνομη εντολή σε αστυνομικό να τον αρπάξει και τον αναγκάσει να κάτσει, όπως επίσης να τον πιάσει από το χέρι και να ασκήσει σωματική βία σε βάρος του!!

Πατήστε πάνω στις εικόνες να δείτε τι έγραφε τότε ο δικηγόρος:


Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος Δικαστής υπηρετεί ακόμα στα Δικαστήρια Χαλκίδας, ενώ ο δικηγόρος Διονύσης Ζλακώνης φέρεται να έχει κάνει και αναφορά σε βάρος του στον Άρειο Πάγο.

Πραγματικά το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος διαβάζοντας και τις δύο ανακοινώσεις, είναι ότι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με τους κυρίους που κάθονται στο προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας οι οποίοι θεωρούν προφανώς ότι απευθύνονται σε ανοϊκούς αναγνώστες και σε λαό ηλιθίων, όπως προαναφέραμε και στην αρχή της ανάρτησης.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας ενεργούν κατά το δοκούν και μόνο για το προσωπικό συμφέρον των ίδιων και των συναδέλφων τους, καθώς θεωρούν ότι μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να καταγγέλουν, να διαμαρτύρονται, και να εκδίδουν δριμύτατες επιθετικές ανακοινώσεις κατά Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, μόνο όταν οι ίδιοι θεωρούν ότι θίγεται ή προσβάλλεται κάποιος συνάδελφος τους, ή όταν κάποιος Δικαστής δεν πάει με τα νερά τους σε οποιαδήποτε δίκη και αν βρίσκονται.

Ωστόσο όταν οι καταγγελίες κατά Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών προέρχονται από δημοσιογράφους ή πολίτες, προτείνουν την σιωπή, συκοφαντώντας μάλιστα και εκτοξεύοντας έμμεσες απειλές σε βάρος αυτών που δημοσιεύουν τις καταγγελίες αλλά και των καταγγελόντων.

Επίσης τίθενται και το ακόλουθο ερώτημα: 

Τι άλλαξε άραγε μέσα σε λίγους μήνες, ώστε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας να μετατραπεί σήμερα από κατήγορος σε συνήγορο των Δικαστών και Εισαγγελέων Χαλκίδας, λέγοντας μάλιστα στην ανακοίνωση: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας διακηρύσσει ρητά και κατηγορηματικά ότι όλοι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της πόλης μας επιτελούν το καθήκον τους στο ακέραιο και υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας τάσσεται αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο τους. Το κύρος και το ήθος όλων των υπηρετούντων Δικαστών και Εισαγγελέων στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιφέρεια του Νομού μας, έχει αποδειχτεί υψηλό, η δε κατάρτισή τους πλήρης»;;;

Και να σημειώσουμε και κάτι ακόμα για την τωρινή, -προ ημερών-, υποστηρικτική ανακοίνωση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας υπέρ των Δικαστών και Εισαγγελέων της Χαλκίδας, γιατί και η κοροϊδία έχει ένα όριο.

Η τωρινή ανακοίνωση καταλήγει με τα εξής λόγια που μόνο σαν κακόκουγουστο αστείο φαντάζουν: 

«Οιοσδήποτε πολίτης έχει αποδείξεις για παράνομες πράξεις ή μεμπτές πρακτικές τον καλούμε να απευθύνεται εγκαίρως στην Εισαγγελία και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας για τη νόμιμη διερεύνηση με τη δική μας ταυτόχρονη αρωγή».

Δηλαδή αν βλέπουμε καλά ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας καλεί τους πολίτες της Εύβοιας που θέλουν να καταγγείλουν μεμπτές πρακτικές ή παράνομες πράξεις κατά Εισαγγελέων και Δικαστικών Λειτουργών της Χαλκίδας να πάνε να τα καταγγείλουν εγκαίρως στην ίδια την Εισαγγελία που υπηρετούν!! και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας!! για να βρουν εκεί το δίκιο τους.

Καλά Κύριοι μπορεί να σας πάρει κάποιος σοβαρά με αυτά που λέτε;

Και ένας αδαής γνωρίζει ότι τους Δικαστές και τους Εισαγγελείς τους ελέγχει πειθαρχικά και ποινικά ο Άρειος Πάγος.

Όσον αφορά τις μεμπτές πρακτικές, που προφανώς αναφέρεστε σε καταγγελίες πολιτών κατά δικηγόρων του Συλλόγου σας, και στο κάλεσμα σας να τα καταγγείλουν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, ως απάντηση και διάψευση των όσων λέτε, έχουμε να θέσουμε το εξής πραγματικό περιστατικό, το οποίο ενώ ήταν εις γνώσιν σας όχι μόνο δεν πράξατε τίποτα όλο αυτό το καιρό, αλλά δεν διενεργήσατε τον παραμικρό πειθαρχικό έλεγχο με στόχο την συγκάλυψη, άσχετα αν έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης αφού ήδη έχει καταγγελθεί στον Άρειο Πάγο:

Μιλάμε φυσικά για την πρωτοφανή ανήθικη δράση του δικηγόρου σας, Διονύσιου Ζλακώνη στη σελίδα του στο facebook τον μήνα Νοέμβριο του 2017, ο οποίος κοινοποίησε συκοφαντική ανάρτηση, κατά δημοσιογράφου και των αντιδίκων του σε δικαστική υπόθεση που ηταν ο ίδιος δικηγόρος, μία ανάρτηση που υπερασπιζόταν τον Εισαγγελέα Βασίλη Βασιλάκη, ο οποίος είχε μηνυθεί από 70χρονη για ηθική αυτουργία, παραβίαση οικιακού ασύλου, και φθορές ξένης περιουσίας. Και όλα αυτά ένα μήνα δηλαδή πριν επιτεθεί διαδικτυακά και στον Δικαστή, Μιχάλη Ντόστα!!

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος που (όπως προαναφέραμε) ξεσπάθωσε κατά του Δικαστή στη σελίδα του στο facebook, είναι ο ίδιος άνθρωπος που κοινοποίησε στην ίδια σελίδα που διατηρεί, συκοφαντική ανάρτηση κατά του EviaZoom.gr, του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη που αποκάλυψε το θέμα, και των καταγγελόντων, για την υπόθεση της 70χρονης Ελένης Μανιάτη από τη Σκύρο που μήνυσε και κατήγγειλε Δικαστικούς Λειτουργούς αλλά και τον Εισαγγελέα Χαλκίδας, Βασίλη Βασιλάκη - Παραγυιό, υποστηρίζοντας ότι με παράνομες μεθοδεύσεις την έθεσε σε «δικαστική συμπαράσταση», με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχειριστεί τη μεγάλη ακίνητη περιουσία της.

Όπως, μάλιστα, υποστηρίξε η ίδια σε αναφορά που κατέθεσε, –μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων της–, στον Άρειο Πάγο και κοινοποίησε στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο εν λόγω Εισαγγελέας έφυγε με δικά του έξοδα από τη Χαλκίδα και μετέβη στο σπίτι της στη Σκύρο. Εκεί, αφού ερεύνησε όλους τους χώρους, άρχισε να της υποβάλει ερωτήσεις του τύπου «ήσουν πάντοτε χοντρή;» και «γιατί δεν παντρεύτηκες;». (δείτε ΕΔΩ το ρεπορταζ).

Λίγες μέρες μετά την δημοσίευση της υπόθεσης στο EviaZoom.gr και ενώ δεν αναφερόταν πουθενά το όνομα του Διονύση Ζλακώνη, εκείνος κοινοποίησε ξαφνικά στη σελίδα του στο facebook μία συκοφαντική ανάρτηση, το περιεχόμενο της οποίας υπερασπιζόταν με ιδιαίτερη θέρμη τον Εισαγγελέα Βασίλη Βασιλάκη και ανέφερε ότι ότι δήθεν το δημοσίευμα εξυπηρετεί φανερούς σκοπούς προσώπων που είναι διάδικοι στην υπόθεση και ασκούν ασφυκτική επιρροή στην Ελένη Μανιάτη για να της φάνε την περιουσία (!). Τόνισε επίσης ότι η 70χρονη δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την περιουσία της (!), ότι ο Β. Βασιλάκης χάλασε το πάρτι που γινόταν (!), λέγοντας μάλιστα ότι η Ελένη Μανιάτη δεν κατέθεσε μήνυση κατά του Εισαγγελέα (!), αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δήθεν κατέθεσε μήνυση κατά του Εισαγγελέα».

Τα όσα αναφέρθηκαν σε αυτή την ανάρτηση που κοινοποίησε στη σελίδα του ο Διονύσης Ζλακώνης αποδείχτηκαν εμετικά ψεύδη και ασύστολες συκοφαντίες, κάτι που αποδείχτηκε και δικαστικά αφού έπειτα εκδόθηκε νέα δικαστική απόφαση που δικαίωσε την Ελένη Μανιάτη, η οποία αποδείχθηκε περίτρανα ότι η 70χρονη Ελένη Μανιάτη έχει σώας τα φρένας όπως τόνιζαν και οι δικοί της άνθρωποι, και πλέον μπορεί να διαχειριστεί η ίδια την περιουσία της.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε το EviaZoom.gr, ανάμεσα στα 29 περίπου άτομα που κοινοποίησαν αυτή την ανάρτηση, βρίσκεται και ο ίδιος ο Εισαγγελέας Χαλκίδας, Βασίλης Βασιλάκης, άλλιως «Vi Pagio» (!), κάτι που αποκαλύφθηκε λίγες μέρες μετά, καθώς ο κ. Βασιλάκης είχε προλάβει να «μπλοκάρει» τα θιγόμενα πρόσωπα, που συκοφαντούνται στο κείμενο αυτό, με αποτέλεσμα εδώ και μέρες να μην μπορούν να δουν την κοινοποίηση και να έχουν πλήρη άγνοια ότι συκοφαντούνται και στοχοποιούνται με αυτό τον τρόπο. (διαβάστε ξανά ΕΔΩ την τρομακτική αποκάλυψη).

Όλα αυτά φυσικά έχουν κατατεθεί στον Άρειο Πάγο όπως και το ακόλουθο εντυπωσιακό γεγονός που φανερώνει τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης. 

Συγκεκριμένα μετά από αίτηση ασφαλιστικών που κατέθεσε ο δικηγόρος Διονύσης Ζλακώνης, ο οποίος ενώ ήταν ο εμπνευστής αυτής της συκοφαντικής ανάρτησης στο facebook, που κοινοποίησε στη συνέχεια ο διαδικτυακός φίλος του Εισαγγελέας Β. Βασιλάκης-, με αφορμή αυτή την αίτηση λοιπόν, ο Δικαστής του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, Ιωάννης Πετρόπουλος διέταξε με προσωρινή διαταγή και ερήμην του δημοσιογράφου, να κατέβει από την ιστοσελίδα του EviaZoom.gr επίμαχο κείμενο που ανέφερε την δράση του Εισαγγελέα Βασιλάκη στο facebook.

Αυτά προς το παρών...

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA