Τρομακτική αποκάλυψη από διασωθέντες και κατοίκους: «Η αστυνομία έκλεισε τον δρόμο και μας έστειλε στη φωτιά για να καούμε σαν τα ποντίκια» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τρομακτική αποκάλυψη από διασωθέντες και κατοίκους: «Η αστυνομία έκλεισε τον δρόμο και μας έστειλε στη φωτιά για να καούμε σαν τα ποντίκια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες των κατοίκων και των ανθρώπων που σώθηκαν στο παρά πέντε από την φωτιά στην Αττική κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία όπως λένε, όχι μόνο δεν τους προστάτευσε, αλλά ήταν αυτή που οδήγησε τον κόσμο στη φωτιά!

Χαρακτηριστική είναι η συγκλονιστική περιγραφή γυναίκας από το Μάτι που έπεσε στη θάλασσα και κατάφερε να διασωθεί:

«Ο κόσμος καιγότανε, προσπαθούσε να βρει διεξόδους να σωθεί. Δεν υπήρχε κανένας συντονισμός. Ο μόνος συντονισμός ήταν το περιπολικό που έκλεισε το δρόμο στο 15 χλμ της Μαραθώνος, οδός Ακροπόλεως και τους έστελνε προς τα κάτω. Αυτός ήταν ο μόνος συντονισμός. Ο κόσμος καιγόταν μέσα στα αμάξια δίπλα μας, τρία μέτρα από τη θάλασσα. Δεν ακούσαμε ποτέ καμία πυροσβεστική, τίποτα. 


Σε ενάμιση λεπτό είχε έρθει η φωτιά στο Μάτι και δεν ξέραμε τίποτα. Δεν άφηναν τον κόσμο να φύγει. 

Εσείς από την κρίση σας τη νομίζετε πως ήταν σωστός ο σχεδιασμός;

Δεν έχει βγει ένας υπεύθυνος να μας πει ποιο ήταν το σχέδιο, ποιος είναι ο υπεύθυνος του σχεδιασμού της Αστυνομίας που μπλόκαρε εκεί τον δρόμο, τι έγινε. Γιατί μας στείλανε και μας έκαψαν σαν τα ποντίκια, ήμασταν μέσα στη θάλασσα, καιγόμασταν και πνιγόμασταν. 

Λιποθυμούσαν άνθρωποι δίπλα μας, μαμάδες, παιδιά, δεν ξέραμε τι μας γίνεται, να εκσφενδονίζονται πράγματα. 

Δεν μπορείτε να το συνειδητοποιήσετε. Ούρλιαζα και έψαχνα τα παιδιά μου. Τα είδα μετά από επτά ώρες, ούρλιαζα και έψαχνα τα παιδιά μου, δεν ήξερα τι να κάνω. 

Όταν ρώτησα τα παιδιά της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δεν ξέρουμε μας έλεγαν. Ούρλιαζα. Απλά ζούμε, μας αφήσαν σαν τα ποντίκια να καούμε. Δεν υπήρχε λόγος. Έπρεπε να μας αφήσουν να φύγουμε...».

ΒΙΝΤΕΟ

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η μαρτυρία του Νίκου Γιαννόπουλου που έχασε την 80χρονη μητέρα του από τη φωτιά.

«Δεν βρέθηκε κανείς να τη βοηθήσει. Εγώ δεν πρόλαβα να πάω γιατί η βλακεία των αστυνομικών είναι ότι έκλεισαν την Μαραθώνος και εκτραπήκαν όλα τα αυτοκίνητα προς τα κάτω, γιαυτό και πέθανε τόσος κόσμος. Το σχέδιο που εφάρμοσε η Αστυνομία ήταν ο λόγος που κάηκαν τόσοι άνθρωποι, είπε χαρακτηριστικά.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA